Yasin Yıldırım: ‘’Dijital Performansınız için yatırım yapın ve Rakiplerinizden farklı olun!’’

Bir site dijital reklamın tam merkezidir. Website profesyonel ve yenilikçi ise dijital reklama yapacağınız çalışmalarda ciddi sonuçlar elde edersiniz. Aksi takdirde dijital anlamda hiçbir sonuç alamazsınız...


  • Kayıt: 29.04.2022 16:39:33 Güncelleme: 04.05.2022 16:24:02

Yasin Yıldırım: ‘’Dijital Performansınız için yatırım yapın ve Rakiplerinizden farklı olun! ’’

Bu sayımızda kapak konuğumuz, dijital dünyanın beyni Loyaal Groep yöneticilerinden ve Webactueel firmasının direktörü Yasin Yıldırım.

Kendinizi tanıtır mısınız?

Adım Yasin Yıldırım. Aslen Elazığ' lıyım ama, Bursa’da doğdum. Küçük yaşta Hollanda’ya geldim. Şu an bünyesinde 10 firma bulunduran Loyaal Groep’ta yöneticiyim. 10 firmayı yönetmek dışında, sivil toplum kuruluşlarında aktif görev almaktayım. Bir İş adamları derneği olan MUSIAD Hollanda’da aktif olarak İletişim başkanlığı ve akademi başkanlığını yürütüyorum. Günlük olarak’ ta Webactueel firmasının direktörüyüm.

Webactueel 360 derece dijital reklam ajansıdır

Webactueel nedir?

Webactueel 360 derece dijital reklam ajansıdır. 10 kişilik ekibimiz, firmalara profesyonel özel tasarım website ve webshop tasarlıyoruz ve bunlar için dijital reklam yapıyoruz.

Özellikle ‘’özel tasarıma’’ vurgu yaptınız, neden?

Günümüzde yapılan website veya webshopların 95% hali hazır da template dediğimiz siteler. Bunlar amatör düzeyde ve firmaya özel kurumsal tasarım değil. Böyle olunca da website pasif site oluyor ve temsil ettiği firmalara hiçbir katkı sağlamıyor. Biz ise bunun aksine benchmarking yaptıktan sonra AKTİF siteler tasarlıyoruz.

Okuyuculara önerim:

‘’Dijital Performansınız için yatırım yapın ve Rakiplerinizden farklı olun! ’’

Benchmarking’ten bahsettiniz. Bu ne demek?

Benchmarking, bir işletmenin rekabet gücünü artırmak ve performansını daha başarılı kılmak için başka işletmelerin işleyiş yöntemlerini incelemektir. Biz de çalışmalarımıza başlamadan önce iş yapacağımız firmayı A’den Z’ye analiz ediyor ve bulunduğu piyasa içerisinde dijital anlamda nasıl en iyisi olurunu araştırıp bunun için strateji geliştiriyoruz.

Aktif siteden kastınız nedir?

Aktif siteden kastım bir Website'nin firmalar için ciddi anlamda cirosuna katkı sağlaması. Yani website veya webshop pasif site olmaktan çıkıp firmanın cirosunun ciddi manada yükselten bir etken oluyor.

Website profesyonel ve yenilikçi ise dijital reklama yapacağınız çalışmalarda ciddi sonuçlar elde edersiniz

Bizi meraklandırdınız: Bir websitesi, bir firmanın cirosuna nasıl katkı sağlar?

Bir site (bu website olsun veya webshop) dijital reklamın tam merkezidir. Website profesyonel ve yenilikçi ise dijital reklama yapacağınız çalışmalarda ciddi sonuçlar elde edersiniz. Aksi takdirde dijital anlamda hiçbir sonuç alamazsınız. Biz de bir siteyi tasarlarken UI ve UX dediğimiz konulara çok önem vererek tasarlıyoruz ve Website'de neuromarketing dediğimiz psikolojiyi etkileyen unsurları baz alıyoruz. Böylelikle dijital reklam yoluyla web sitemize gelen ziyaretçileri web sitede pozitif manada etkileyerek ikna ediyoruz. Bu da yerli yabancı bir insanın müşteri olarak dönmesini sağlıyor. Ve böylelikle siteye bir ‘’ziyaretçi’’ olarak gelen kişi ‘’müşteri’’ olarak yoluna devam ediyor. Conversion, yani ziyaretçilerin müşteriye dönüşmesi dediğimiz olay da tam bu manaya geliyor. Böylelikle websitesi + dijital reklam firmanın yaptığı cirolara ciddi katkı sağlıyor.

Dijital reklamda neler yapıyorsunuz?

Dijital reklamı biz 3 ana kısma ayırıyoruz. Bunlar SEO, SEA ve SocialMedia.

SEO dediğimiz olay Google’da organik olarak üst sıralarda yer almak için yapılan çalışmalar. SEA dediğimiz Google Ads, yani Google reklamcılığı. Google’da arama yaparken üst kısımlardaki reklamlar, herhangi bir haber kanalındaki reklam ağları ve birçok başka opsiyonlar. Social Media ise Facebook, Instagram, Youtube gibi sosyal Medya'dan çıkan reklam kısımlarını kapsıyor.

Bütün dijital reklam işlerini biz yapıyoruz

Bize konuyu daha iyi anlayabilmemiz için iki başarı örneği verebilir misiniz?

Tabii ki! Örneğin araba kursu veren bir müşterimiz var. Yaklaşık 2 sene önce bize geldiğinde tek başına araba kursu eğitimi veriyordu. Aradan 2 sene geçti ve şu anda bizim vesilemizle yaklaşık 100 kişi kadar eleman çalıştırıyor. Bu firma bütün işini dijital reklamdan alıyor ve bütün dijital reklam işlerini biz yapıyoruz.

Diğer bir örnek ise bizden önce başka firma tarafından yönetilen bir webshop vardı. Diğer firmanın işi maalesef ciddiye almadığını ve bilgi seviyesinin düşük olduğunu tespit ettik. Bu webshopun dijital reklam işlerini A’dan Z’ye biz devraldık. Sonuç ise çok açık, ilk aydan itibaren cirosunu 3'e katladık.

Başarınızın sırrı nedir?

Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol sözü misali, biz ne isek oyuz. Kişiliğimiz işimizin önünde gelir. Doğru karakter insana işini doğru yaptırır. En basit haliyle: Güvenilir ve şeffafız. Yanlış anlaşılmasın, kendimden bahsetmiyorum, ekip olarak öyle olmaya çalışıyoruz.

Dijital pazarlama bir futbol takımının ilk 11’i gibidir

Siz dijital pazarlamayı futbol takımına benzetiyorsunuz. İzah edebilir misiniz?

Dijital pazarlama bir futbol takımının ilk 11’i gibidir. Hangi oyuncu eksik olursa olsun, maçı kazanmanız zorlaşacaktır. Dijital pazarlamada ilk 11’niz güçlü olmaz ise başarıyı yakalamanız mümkün değil.

Bunlar: 

1- Finans yönetimi.

2- Marka.

3- Veri analizi.

4- Web tasarım.

5- Medya planlama.

6- Dijital strateji.

7- içerik.

8- Grafik tasarım.

9- Sosyal Medya.

10- Google Ads 11- SEO.

‘’İlk 11’niz çok güçlü olmak zorunda’’

Okuyucularımız size nasıl ulaşabilirler?

Webactueel

Laan van Zuid Hoorn 70

2289 DE Rijswijk

info@webactueel.nl

(070) 204 20 30

Kişisel bilgilerim şöyle:

Yasin Yildirim

yasin@webactueel.nl

0616913910

Website: www.webactueel.nl