Webactueel’in sahibi Yasin YILDIRIM: “Sektörde kendini kanıtlamış bir markayız.”

Verdiğimiz hizmetler altı temel alandan oluşuyor: Arama motoru optimizasyonu(SEO), Google ADS(Adwords), sosyal medya yönetimi, itibar Yönetimi, web geliştirme ve içerik yönetimi. İşletmelerin internette hedef kitleyi saptayarak bu kitleye güçlü bir mesajla ulaşmasına ve bu etkileşimi, şirketin uzun vadeli menfaatleri doğrultusunda anlamlı bir ilişkiye dönüştürmesine yardımcı oluyoruz...


  • Kayıt: 10.05.2023 20:27:33 Güncelleme: 10.05.2023 21:06:48

Webactueel’in sahibi Yasin YILDIRIM: “Sektörde kendini kanıtlamış bir markayız.”

Hollanda’da dijital sektörde bir marka haline gelen Webactueel’in sahibi Yasin Yıldırım ile yaptığımız röportajı ilgi ile okuyacağınızı umarız.

-Merhaba. Kendinizi tanıtır mısınız?

-Merhaba. Ben, Yasin Yıldırım. Aslen Elazığlıyım. Bursa’da doğdum. Küçük yaşta Hollanda’ya geldim. Şu an, bünyesinde 10 firmayı bulunduran Loyaal Groep’ta yöneticiyim. 10 firmayı yönetmek dışında, sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yapıyorum. Aynı zamanda, MÜSIAD Hollanda’da İletişim Başkanlığı görevini yürütüyorum. Asıl işim olarak da, Webactueel firmasının direktörlüğünü yapıyorum.

-Webactueel’de neler yapıyorsunuz ve hangi hizmetleri veriyorsunuz?

-İşimize olan tutkumuzdan ve yaratıcı fikirlerimizden hareketle, uzmanlık alanlarımızı hem dijital hem de geleneksel platformlarda sergileyen ve 360° danışmanlık veren performans ajansıyız. Webactueel’de yaptığımız işi özetleyecek olursak: Dijital reklamcılığı kullanarak firmalara katma değer sunuyoruz ve onların büyümelerini sağlıyoruz.

Hem organik hem de ücretli arama piyasasında dikkate değer adımlar atan ödüllü bir dijital performans ajansıyız.”

-Dijital reklamcılık neleri kapsıyor?

-Temel uzmanlık alanlarımız içerisinde; web Analizi, SEO, marka danışmanlığı, dönüşüm optimizasyonu, sosyal medya reklamları ve Google ADS(Adwords) yer alıyor. Hem organik hem de ücretli arama pazarlarında dikkate değer adımlar atan ödüllü bir dijital performans ajansıyız. Verdiğimiz hizmetler altı temel alandan oluşuyor: Arama motoru optimizasyonu(SEO), Google ADS(Adwords), sosyal medya yönetimi, itibar Yönetimi, web geliştirme ve içerik yönetimi. İşletmelerin internette hedef kitleyi saptayarak bu kitleye güçlü bir mesajla ulaşmasına ve bu etkileşimi, şirketin uzun vadeli menfaatleri doğrultusunda anlamlı bir ilişkiye dönüştürmesine yardımcı oluyoruz.

Bunu kısaca açıklamak gerekirse:

Website: Güçlü ve dinamik web siteleri oluşturuyoruz. Kartvizit olarak kullanılan websiteleri değil, müşterilerimize ciddi anlamda katma değer sunan ve müşteri getiren siteler oluşturuyoruz.

Webshop: Profesyonel e-ticaret siteleri tasarlıyoruz. Gelen ziyaretçiyi webshop’ta pozitif biçimde yönlendirerek daha fazla ürün satın almasını sağlıyoruz.

SEO: Google’da organik olarak(yani, reklamsız biçimde) kelimeleri üst sıraya çıkartıyoruz. Böylece, müşterilerimizin en az maliyetle en çok verimi almasını sağlıyoruz.

SEA: Google ADS’de reklam alanlarını kullanarak hedef kitleye ulaşıyoruz. Örneğin Youtube’da çıkan reklamlar Google ADS’ün sadece ufak bir kısmıdır. Haber sitelerinde görünen reklam kısımları da aynı şekildedir. Zaten, Google’da bir şey aradığınız zaman da karşınıza bizim yaptığımız reklamlar çıkıyor.

CRO: Websitenize veya webshop’unuza gelen ziyaretçilerin müşterileriniz haline gelmesini oransal olarak artırmayı sağlar. “Conversion”; yani, gelen ziyaretçiyi müşteriye çevirmeye verilen isimdir. Biz de, bu amaçla, ispatlanmış metodları kullanırız. Örneğin; siteye gelen 100 ziyaretçiden beşinin değil de sekizinin müşteriniz olmasını sağlarız. Buradaki artış %3 gibi görünse de, bunun cironuza etkisi 60%’tır.

-Nasıl bir stratejiniz var?

-Stratejimiz, Hollandaca “integrale aanpak’’ denilen kavramdır: Bize gelen müşteriye en fazla verimi sağlayabilmek için öncelikle, müşterimizin, hedef kitlesine hangi kanallardan ulaşabileceğini araştırıyoruz. Google, AHREFS ve Semrush gibi araçları kullanarak anahtar kelime analizlerimizi ve stratejik planımızı son derece detaylı olarak yapıyoruz. Doğru veriler kullandığımız için de iyi sonuçlar elde ediyoruz.

-Ne tür işletmeler ile çalışıyorsunuz?

-Dijital performans ajansı olan Webactueel, büyük ve küçük her işletmeyle çalışır. Her bir projeyi profesyonellerle tasarlar ve yönetiriz. 12 yıllık çalışma hayatımızda hemen hemen her sektörde tecrübe kazandık. Bu tecrübe de bize, her projede doğru planlamayı yapmayı öğretti. İster, yerel bir marka olmayı; isterseniz de çok uluslu bir markaya dönüşmeyi hedefleyen bir işletme olun, pazarlama kampanyanızı gerektiği gibi yürütmek için gereken deneyim ve tutkuya sahip dijital pazarlama uzmanlarımız, hedeflerinizi gerçekleştirmek için her zaman hazırdır.

-Müşterileriniz neden sizi tercih ediyor?

-Webactueel, her geçen gün kendisini yenileyen ve geliştiren bir firma. Dolayısıyla, kendimizi geliştirmek için de sürekli araştırma halindeyiz. En son yaptığımız araştırmada, müşterilerimize “Neden bizi tercih ettiniz?” sorusunu yönelttik. Gelen cevaplar bizi fazlasıyla memnun etti. Müşterilerimiz genel olarak şöyle diyorlar: ‘Güven veren bir firmasınız. Güçlü bir ekibe sahipsiniz. Ekibinizde junior çalışanlarınız yok; sadece işin ehli olan senior düzeydeki üst düzey insanlarla çalışıyorsunuz ve her şeyden önemlisi de, verdiğiniz sözü tutuyorsunuz.’

İş insanlarına naçizane tavsiyem; sistemi oturmuş ve işinin uzmanı bir ekibi olan ajans ile çalışmalarıdır.”

-Birçok firma sahibi kendi dijital ajansından memnun değil. Bunun sebebi sizce nedir?

-Üzülerek ifade etmek zorundayım ki, dijital reklamcılık alanı oldukça zedelenmiş durumda. Bunun sebebi ise, eline laptop alan herkesin kendisini uzman bir websiteci veya uzman bir dijital reklamcı olarak görmesi. Bir diğer sebep ise, ajansların, işi almak için yapamayacakları vaatlerde bulunması. Hal böyle olunca, bu alana olan güven azalıyor doğal olarak. Benim naçizane tavsiyem, sistemi oturmuş ve işinin uzmanı bir ekibi olan ajanslar ile çalışılması gerektiğidir.

-Sizinle çalışmak isteyenler size nasıl ulaşabilirler? 

-Bizimle çalışmak isteyen şirketler bizlere aşağıdaki kanallardan ulaşabilirler. Öncelikle, kendilerine, ücretsiz olarak 2 saatlik danışmanlık hizmeti veririz. Böylelikle hem bizi daha yakından tanımış olurlar hem de kendilerine ücretsiz olarak katma değer sunmuş oluruz . Mesele, güven verebilmek ve katma değer sunabilmektir. Gerisi zaten adım adım geliyor.

İletişim bilgileri:

Yasin YILDIRIM

Tel: 06 16913910 / 070 204 20 30

e-mail: yasin@webactueel.nl ya da info@webactueel.nl

Web adresi: www.webactueel.nl