140 Bin Esnaf ve İşveren Faaliyetlerine Son Verdi!..

Baharla birlikte Hollanda ekonomisinde olumlu büyüme gelişmeleri gözlenmekle birlikte, onun yanında dikkatli bir yaklaşım devam ediyor.


  • Kayıt: 21.03.2021 10:55:00 Güncelleme: 21.03.2021 10:55:00

Baharla birlikte Hollanda ekonomisinde olumlu büyüme gelişmeleri gözlenmekle birlikte, onun yanında dikkatli bir yaklaşım devam ediyor. 

Hollanda Temsilciler Meclisi Seçimi

Koalisyon hükümeti seçmenden güvenoyu alarak daha güvenli ve yeni koalisyon gelecekte var olan sorunlarla daha iyi mücadele edeceğine dair plan ve projelerine bir an başlamak istiyor.

İflaslar Düşük Seyir Ediyor!..

İflasların 20 yıl öncesine göre daha düşük olması bizleri yanıltıyor. Ekonomide daralmanın en büyük göstergesi 2020 yılında 140 bin işvereni, esnafın ve serbest girişimcinin faaliyetlerine son verdiğini biliyoruz.

İkinci Marshall Planı mı Yolda?

Geçen dönemde işveren, esnaf ve serbest meslek sahiplerine, Hollanda Vergi Dairesi’nin ertelediği vergi borçlarının toplamı 16 milyar Avro’yu geçmekte. Bu yıl sonuna kadar destek paketlerine ve tedbirlere gidecek bütçe miktarı 50 milyar Avro’yu bulması beklenmekte. Hollanda‘nın 2021’deki Bütçe açığının 100 milyar ve Devlet borçlarının 503 milyar Avro’yu bulması beklenmekte.

Hollanda’nın kendi Ulusal kurtarma planı (Nationaal herstelplan) hazır ama, yetmez. Dünyadaki bu yıkımı ve bu bunalımın üstünden gelebilmek için mutlaka yeni İkinci Marshall Planı mı gerekli?

Lahey / Nejat SUCU