Ev de çalışanlar artık kahve ve ısınma için günde 2 Euro alabilecek

Son Korona salgını nedeniyle birden çok meslek erbabı özel ve tüzel kurumlarda çalışanların, Hollanda hükümeti tarafından evde kalmaları ve evden çalışmaları istendi...


  • Kayıt: 24.12.2021 11:15:35 Güncelleme: 24.12.2021 11:15:35

Son Korona salgını nedeniyle birden çok meslek erbabı özel ve tüzel kurumlarda çalışanların, Hollanda hükümeti tarafından evde kalmaları ve evden çalışmaları istendi .

Evden çalışanların evdeki kahve, çay ve ısınma giderleri için Nibud tarafından hesaplanan günlük 2 Avro’luk vergi dışı harcamaları Hollanda Senatosu (De Eerste Kamer) kabul edilmiş olup, 1 Ocak 2022 ‘de yürürlüğe girecektir.

Gelecekte evden çalışanlar, kısmen ofislerde ve yaşanan konutun dışında çalışma imkanına sahip olabilecekler. İş için yapılan yol giderleri harcamaları olarak (reiskostenvergoeding ) her bir kilometreye için 19,- kuruş (cent ) olarak ödenmekte olup, 19 cent üzeri alınan yol harcamaları brüt yıllık gelir olarak kabul edilir.

Ayrıca çalışılan o iş kolu dalında, her Toplu iş sözleşmelerinde ( CAO ) ödenen yol harcamaları ve şartları İşveren ve işçi temsilcileri tarafından belirlenmektedir.

Lahey / Nejat SUCU