27 Avrupa Birliği Ülkesinde Asgari Ücretlerde Artış Bekleniyor!..

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin birlikte varmış bulundukları anlaşmaya göre “Gelecek yıllarda çalışanların artan ücretleri ile birlikte Asgari ücretin de ( Het wettelijk minimumloon ) endeksli bir biçimde artırılması konusunda anlaşmaya varmış bulunmaktadırlar...


  • Kayıt: 11.06.2022 12:33:59 Güncelleme: 11.06.2022 12:34:40

27 Avrupa Birliği Ülkesinde Asgari Ücretlerde Artış Bekleniyor!..

Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi’nin birlikte varmış bulundukları anlaşmaya göre “Gelecek yıllarda çalışanların artan ücretleri ile birlikte Asgari ücretin de ( Het wettelijk minimumloon ) endeksli bir biçimde artırılması konusunda anlaşmaya varmış bulunmaktadırlar.

Hollanda’da Mark Rutte IV koalisyon hükümeti Yasal asgari ücretin (Het Wettelijk minimumloon “ koalisyon yönetimi döneminde yüzde %7, 5 artırılması konusunda koalisyon yönetim programında ( Het regeerakkoord coalitie) anlaşmışlardı.

Hollanda İşçi Sendikası FNV ise; Hollanda’da Asgari saat ücretinin (Het Wettelijk minimum uurloon/21 yaşı ve üstü ) 14 euro’ya yükselmesini istemektedir.

FNV ‘ye göre; Hollanda ‘da bir saatlik, 21 yaş ve üzeri çalışanların Asgari ücreti 10,48 euro olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Lahey / Nejat SUCU