Makdis Pırlanta, Avrupa’dan sonra yeni yurtdışı pazarlarına açılıyor

İlk yurt dışı mağazasını geçtiğimiz yıl Hollanda’da açan firma, bu sene hem Avrupa ülkelerinde şubeleşecek hem de yeni kıtaların pazarına giriş yapacak...


  • Kayıt: 16.03.2023 07:20:24 Güncelleme: 16.03.2023 13:32:48

Makdis Pırlanta, Avrupa’dan sonra yeni yurtdışı pazarlarına açılıyor

Pırlanta sektörünün öncü firmalarından Makdis Pırlanta, 2022’de başlattığı yurt dışında büyüme hedefini bu yıldan itibaren hızlandırıyor. İlk yurt dışı mağazasını geçtiğimiz yıl Hollanda’da açan firma, bu sene hem Avrupa ülkelerinde şubeleşecek hem de yeni kıtaların pazarına giriş yapacak.

Geleneği yenilikçi bir anlayışla yorumlayan Makdis Pırlanta, 2007 yılında Kapalıçarşı'da kurulduğu ilk günden bu yana, usta zanaatkârların elinden çıkan özgün ürünleri, ulaşılabilir fiyatlarla pırlanta severlerle buluşturuyor. Türkiye'de 100'ü aşkın satış noktası ve 8 mağazası bulunan firma, 2023 hedefleri arasında yer alan 'yurt dışında şubeleşme' planını bu yıldan itibaren hızlandırıyor.

GLOBAL BİR MARKA OLMA YOLUNDA

Sektörü domine edecek kadar güçlü bir toptan firması olan ve dev firmalar için yurt dışından en kaliteli pırlanta taşları tedarik eden Makdis Pırlanta, 2020'de perakende satışa başlayarak bu alanda da iddialı bir rekabete girdi. Sürekli büyümeye devam eden global bir marka olma yolundaki Makdis Pırlanta, Kapalıçarşı'da başlayan hikâyesini dünyanın her yerine ulaştırmayı amaçlıyor.

TÜRKİYE'NİN IŞILTILI TEMSİLCİSİ

Mücevher tasarımında dünyanın sayılı ülkelerinden biri olan Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlayan firma, ilk yurt dışı mağazasını 2022'de Hollanda'da açtı. Makdis Pırlanta, diğer Avrupa ülkelerinde de bu yıl mağazalar açacak. Firmanın 2023 hedeflerinden biri de Amerika ve Orta Doğu pazarına adım atmak. Konuyla ilgili temaslarda bulunan firma yetkilileri, yakında farklı kıtalarda satış noktalarının bulunacağını açıkladı.