MÜSİAD Hollanda'dan görkemli Karma Network Programı

MÜSİAD Hollanda Amsterdam'da bulunan Corendon Otelde, TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı önderliğinde gelen Türkiye heyeti, Avrupa şube başkanları, MÜSİAD Hollanda üyeleri ve değişik sektörlerde faaliyet gösteren davetli işadamlarının katılımıyla görkemli bir Karma Network Programı düzenledi...


  • Kayıt: 03.06.2023 22:00:15 Güncelleme: 03.06.2023 22:12:39

MÜSİAD Hollanda'dan görkemli Karma Network Programı

MÜSİAD Hollanda Amsterdam'da bulunan Corendon Otelde, TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı önderliğinde gelen Türkiye heyeti, Avrupa şube başkanları, MÜSİAD Hollanda üyeleri ve değişik sektörlerde faaliyet gösteren davetli işadamlarının katılımıyla görkemli bir Karma Network Programı düzenledi. Bu program ile uluslar arası ticari işbirliğinin artırılması hedeflendi.

Global Business Network programının amacını açıklayan MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali köklü, farklı ülkelerden gelen, değişik sektörlerde faaliyet gösteren işadamlarını Hollanda'da bir araya getirdiklerini, bu sayede işadmaları arasında network oluşturup, birlikte çalışmaları gerektiğini söyledi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı: Türkiye bölgenin parlayan yıldızı olmuştur!

MÜSİAD Hollanda'nın başkanlık seçim kongresine ve aynı günün akşamında Amsterdam Corendon Otel'de gerçekleşen Global Business Network programına katılan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı yapmış olduğu konuşmada; '' Bugün çok hareketli bir gün yaşadık. MÜSİAD Hollanda'yı dolu dolu bir program hazırladıkları için tebrik ediyorum. Hollada bizim için çok önemli. Çünkü burada yaklaşık yarım milyon soydaşımız yaşamaktadır. Hollanda ile olan ticari hacmimiz geçen yıla oranla yüzde yirmi artış gösterdi. Hedefimiz Hollanda ile yılda 20 milyar Euroluk bir iş hacmini yakalamak. Bunun için bu tür programlarda kartvizit alışverişinde bulunmak ve alınan kartvizitler kullanılarak bir araya gelinip yol kat etmemiz gerekiyor.

Ülkemiz özellikle son yirmi yılda ekonomik açıdan öne çıkmış, bölgemizin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Hep söylediğimiz gibi Türkiye batının doğuya, doğunun da batıya açılan kapısı konumundadır. 85 milyonluk nufusun yaklaşık 50 milyonunun 30 yaşın altında olması da ticari açıdan büyük bir potansiyel barındırıyor. Her yıl Türkiye ekonomisi yüzde yirmi oranında büyüme gösteriyor. Özellikle enerji alanında yapılan yatırımlar, Türkiye'yi Avrupa'dan ayrıştırıyor. Aynı şekilde dünyanın yeni bir gaz aktarma merkezi olma yolunda dev adımlar atılıyor.

MÜSİAD dünyanın her kıtasında teşkilatı olan yaklaşık iki milyon insana istihdam sağlayan kocaman bir yapıdır ve yüksek ahlak, yüksek teknoloji mottosuyla çalışmalarına devam ediyor. Bu buluşmanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

TC Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal'ın yapmış olduğu kısa konuşmanın ardından depremzedelere yardımda bulunan işadamlarına plaket verildi.

Haber: Savaş Büyük Tipi