Hollanda'da Polis, Para Cezası Kesmeme Grevi Başlattı

Hollanda polisi, maaşlarındaki artışın az tutulması üzerine küçük miktarlardaki para cezalarını kesmeme grevi başlattı.


  • Kayıt: 23.02.2021 11:05:25 Güncelleme: 23.02.2021 11:43:42

Hollanda polisi, maaşlarındaki artışın az tutulması üzerine pazartesi gününden itibaren küçük miktarlardaki para cezalarını kesmeme grevi başlattı.

Holanda’da polisler bu pazartesi sabah saat 07.00 itibariyle küçük miktarlardaki para cezalarını kesmeme ve bazı şikayetleri dikkate almama grevi başlattı.

NPB, ACP, ANPV ve Equipe polis sendikalarının orta kararı ile alınan para cezası kesmeme grevi “Para cezası için daha fazla suç işlenmesi gerekli” manasına gelen ‘Voor bekeuren moet meer gebeuren’ isimli kampanya ile başlatıldı.

Sendikalar, polislerin, korona önlemleri ve hız sınırlaması gibi uygulamayanlara uymayanlara ceza kesmeye devam edeceğini açıkladı.

Hollanda polisi, para cezası kesmeme grevini hükümetin polislerin maaş zamlarını düşük tutması üzerine aldı. Sendikalar yüzde 2,5 oranında bir artışın yanı sıra son 16 ay için bir kereye mahsus olmak üzere 350 ve 300 Euro ek ödeme yapılmasını istiyor.

Hükümet ise sendikaların bu isteğine sadece yüzde 1,3 oranında bir maaş zammı ve sadece bir kereliğine 300 Euro ek ödeme yapmak istiyor.