Hollanda, Covid-19 salgını sebebiyle kaybolan dersleri telafi etmek üzere Ulusal Eğitim Planı hazırladı

İlk ve ortaokul öğrencilerine hafta sonu ve yaz ders programları planlayan Hollanda, üniversite öğrenci harçlarını da yarıya indiriyor.


  • Kayıt: 23.02.2021 22:41:19 Güncelleme: 23.02.2021 22:41:19

İlk ve ortaokul öğrencilerine hafta sonu ve yaz ders programları planlayan Hollanda, üniversite öğrenci harçlarını da yarıya indiriyor.

Hollanda, koronavirüs salgını sebebiyle kaybolan dersleri telafi etmek üzere Ulusal Eğitim Planı hazırladı.

Eğitim Bakanları Ingrid van Engelshoven ve Arie Slob yaptıkları açıklamada, her öğrencinin normal sürede okullarını bitirme hakkı bulunduğunu, bunun için de okulların hafta sonu ve yaz programları düzenlemelerini istedi.

Bakanların açıkladığı Ulusal Eğitim Planına göre, milli eğitime 8.5 milyar Euro ek ödenek ayrılacak. Okulların, ayrılan bu ödeneklerden faydalanabilmeleri için bir eğitim programı sunmaları gerekiyor. Hafta sonu ve yaz eğitim programları sunan her okul ek bütçeden yararlanabilecek.

Yüksek öğrenime giden öğrenciler de üniversite harçlarının yarısını ödeyecekler. İsteyen öğrencilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanmaları da bir yıl daha uzatılacak. Dersler için daha çok öğretim üyesi atayan üniversite ve yüksek okullar daha fazla ek yardım alacak.

Hollanda’da MBO (Middelbaar Beroepsonderwijs) denilen mesleki ve çıraklık eğitimine devam eden öğrenciler de bu uygulamadan yararlanacak. Çıraklık eğitimi veren okul ve iş yerleri de desteklenecek.

Camia