AVRUPADA'Kİ SİVASLILARDAN HEMŞEHRİLERİNE 100 TANE AKÜLÜ ARAÇ GÖNDERİLDİ

Avrupa Sivaslılar Birliği Hollanda ile Gardaş kuruluş Avrupa Sivaslılar Birliği Belçika'nın ortaklaşa başlattıkları yardım kampanyasına yoğun bir katılım oldu...


  • Kayıt: 31.03.2021 18:16:46 Güncelleme: 31.03.2021 18:16:46

Avrupa Sivaslılar Birliği Hollanda ile Gardaş kuruluş Avrupa Sivaslılar Birliği Belçika'nın ortaklaşa başlattıkları yardım kampanyasına yoğun bir katılım oldu. Sadece Sivaslılar değil, Avrupa'da yaşayan Türklerin de destek olduğu, katkı yaptığı yardım kampanyası insanımızın bu konudaki duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.

30 Mart tarihinde Hollanda'dan, ASBİR Hollanda Sivaslılar Birliği Başkanı ve ASBİR Belçika Sivaslılar Birliği başkan yardımcısının nezaretinde yüklenen tır, 87 akülü ve 12 tane manuel araba ve bazı yedek parça ile, Sivas ve komşu illerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Sivas'a doğru yola çıktı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Hollanda Sivaslılar Birliği Başkanı Göksel Soyugüzel ve ASBİR Belçika Birliği Başkanı Kadim Argu şunları dile getirdiler:

“Bugüne kadar hem içinde yaşadığımız ülkedeki hemşehrilerimiz hem de memleketimizdeki ihtiyaç sahiplerine pek çok alanda hizmet götürdük. Sosyal, kültürel ve yardım amaçlı sayısız etkinlik düzenledik, hayır hizmetleri, kampanyalar gerçekleştirdik. Ancak, engelleri ortadan kaldırmak adına başlattığımız bu proje bizleri çok daha mutlu ediyor. İhtiyaç sahibi insanımızın gözlerinde gördüğümüz o ışık, umut, mutluluk bizlere ayrı bir memnuniyet veriyor. Bugün de aynı güzel duyguları yaşıyoruz. Gönderdiğimiz araçlar 10 ya da 11 Nisan tarihinde Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve İlçe belediye başkanlarımızın da katılımı ile Sivas merkez başta olmak üzere diğer illerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Bu kampanyaya destek veren hayırsever hemşehrilerimize, ve Türkiye’mizin farklı illerinden yardım eden tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

(Aşağıdaki linkten görüntüleri izleyebilirsiniz)

https://www.facebook.com/asbir.hollandnederlandnetherlands/videos/922161021868116