Hollanda HDV Mescid-i Kuba Camii’nde Koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı

Kuzey Hollanda Bölgesinde bulunan Velsen belediyesi sağlık kurumu, kentteki 60 yaş ve üzeri insanların koronavirüs aşısını bir an önce olabilmeleri için harekete geçti...


  • Kayıt: 15.04.2021 11:21:08 Güncelleme: 16.04.2021 13:34:43

Hollanda HDV Mescid-i Kuba Camii’nde Koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı

Kuzey Hollanda Bölgesinde bulunan Velsen belediyesi sağlık kurumu, kentteki 60 yaş ve üzeri insanların koronavirüs aşısını bir an önce olabilmeleri için harekete geçti.

Velsen Belediye Başkanı Frank Dales Ijmuiden’deki HDV’ye bağlı Küba Camii Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bişgin’i arayarak “caminin salonunu kullanmak için bir çalışma yapacaklarını ve burada cami yönetiminin bir katkısının olup olmayacağını?” sordu.

Cami Başkanı Mehmet Bişgin ise “Bu bir toplumsal sorundur. Bizim de bu gibi sorunlara katkımız olmalıdır. Camimizin salonunu aşı yapmak için kullanıma sunmaya hazırız” diyerek, cami salonunu aşı için hizmete açtı.

Küba Camii’nde, 13-14 Nisan ve 29-30 Haziran tarihlerinde aile hekim merkezi De Haven, IJmuiden’deki 60 yaş ve üzerindeki insanlara Astra Zeneca Koronavirüs aşısı yapmaya başladı.

Konuyla ilgili Başkan Mehmet Bişgin şunları dile getirdi:

“Camiler; insanların toplandığı, birbirleriyle kaynaştığı, aralarındaki sevgi, dayanışma bağlarının güçlendiği yerlerdir. Bu yönüyle, sağlam bir toplumun temellerinin atılmasında, birlik ve beraberliğin pekişmesinde camilerin önemli bir yeri vardır. Birbirlerinin üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşır, sorunlara hep birlikte çözüm ararlar. Bu dayanışma, toplumsal barış ve hoşgörüye katkı sağlar. Camiler toplumun her kesiminden insanı bir araya toplayan, birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlayan sosyal mekânlardır. O yüzden bu gibi toplumsal sorunlarımıza yardımcı olup camilerimizin sadece ibadet edilen yer olmadığını Hollandalılara göstermemiz lazım”

Ayrıca bu camide geçtiğimiz aylarda grip aşısının da yapıldığı belirtildi.

Velsen / Sedat TAPAN