Düsseldorf'ta Pegasus kargaşası: Türkiye’ye uçuş yine iptal

DÜSSELDORF HAVAALANINDA YİNE PEGASUS ÇİLESİ! 3 Temmuzda yine bir uçuş iptali yaşanmıştı...


  • Kayıt: 26.07.2021 21:06:46 Güncelleme: 26.07.2021 21:13:26

DÜSSELDORF HAVAALANINDA YİNE PEGASUS ÇİLESİ

3 Temmuzda yine bir uçuş iptali yaşanmıştı.
Yine Pegasus Havayolları yine mağduriyet…

Pegasus Havayolları 25/07/2021 de gerçekleştirmesi planlanan  Düsseldorf - Ankara seferini operasyonel nedenlerle iptal etti. Yolcular karşılarında yine bir muhatap bulunmazken şalterde sadece bilgi amaçlı bir bildiri yazısı olan havalimanında iptal duyurusu yazan bir kağıtla karşılaştılar.

Pegasus Havayollarının bu yıl izincileri mağdur ettiği kadar, ne Sırbistan nede Bulgaristan karayolları ile seyahat eden izincileri mağdur etmedi.
Düsseldorf havaalanındaki bir seyahat acentesi sahibinden gelen bilgilere göre Pegasus Hava Yollarının Düsseldorf Ankara uçuşunun yine gerçekleşmediği yönünde haberler elimize gelmeye başladı.
Telefonda görüştüğümüz bir yolcunun beyanına göre uçuşun iptal olduğu ve kimsenin doğru dürüst açıklama yapmadığı ve havaalanında polisin güvenlik önlemini artırdığı belirtildi.
Durumu takip ediyoruz. Mağdur olan vatandaşımız varsa bize ulaşsın.

NRW GÜNDEM gazetesinin haberine göre

Pegasus mağduriyetini şöyle ifade ediyor

Pegasus, konuyla ilgili açıklamasında iptal ve "aksaklıkların" uçuş günü  çalışanının rapor alarak göreve gelmemesi ile başgösteren personel yetersizliği nedeniyle oluştuğunu savunuyor.

Pegasus mağdurları için Hukuk Büroları : Hukuksal Hakkınız Nedir Duyurusunda Bulunuyorlar.
NRW Eyaletinden Türkiye'ye uçmak isteyen ve havalimanlarında check in esnasında uçuş iptali yüzünden mağdur kalan vatandaşlarımıza önemli hukuksal bilgi sunuyoruz.

Uçuş bilet miktarını ödeme olarak full geri alma ARTI kişi başı 400 Euro ek tazminat hakkınız doğmuştur.
Bu iki haklarınız yanyana ve birbirini etkilemeden oluşmuştur. Yedek bilet kabul etme zorumluluğu yoktur. Anca yedek bilet kabul ettiğiniz durumda bilet miktarını geri alma hakkınızı kayıp ediyorsunuz.
Bizim tavsiyemiz şudur, herhangi hakkınızı yarıda bırakan teklifi kabul etmeyiniz ve hukuksal yardıma baş vurunuz.

Pegasus suçunu kabul etmiyor

Şu an kendini gösteren tablo şudur: Pegasus özellikle 400€ tazmınat hakkında direnecek ve mahkeme davası açılmadan herhangi bir ödeme yapmıyacak gibi gözükmektedir.

Pegasus resmi açıklamasında, görevlendirdiği alt şirketinin bazı çalışanlarının bir günden öbür güne hastalık yüzünden işe gelmediğini ve bunun yüzünden suçsuz şekilde bu duruma düştüğünü ifade ediyorlar.

Sedat TAPAN