Hollanda'da, yeni önlemler pazar günü yürürlüğe girecek

Hollanda'da, yeni önlemler pazar günü yürürlüğe girecek ve 18 Aralığa kadar geçerli olacak...


  • Kayıt: 26.11.2021 18:43:43 Güncelleme: 26.11.2021 19:44:02

Hollanda'da, yeni önlemler pazar günü yürürlüğe girecek ve 18 Aralığa kadar geçerli olacak.

Hollanda’da virüsü kontrol altına almak için yeni önlemler Pazar sabahı saat 5'te yürürlüğe girecek ve 18 Aralık'a kadar geçerli olacak.

Sadece bazı marketler saat 20.00'ye kadar açık olacak. İlkokul öğrencileri 6. Sınıftan itibaren maske takacak.

Eğitim devam edecek

Rutte eğitim hakkında şunları aktardı: koridorlarda yüz maskeleri, çocuklarınızın mümkün olduğunca okula yalnız gitmesine izin verin. Ayrıca öğretmenleri ve öğrencileri haftada iki kez kendi kendine test yapmaya çağırıyor.

Rutte yeni Corona destek paketlerini duyurdu

Yemek, kültür, etkinlikler ve spor sektörüyle ilgili ve bu sektörler için destek paketleri genişletildi veya yeniden etkinleştirildi.

Kültür sektörüne destek olarak 68 milyon Euro

Tiyatrolar ve gösterilerin sunulduğu diğer mekanlar için yıl sonuna kadar 68 milyon Euro'luk ek destek paketi bulunuyor.

Geçici hükümetin Sağlık Bakanı Hugo de Jonge da bugünden itibaren sağlık sektöründe "2D" adlı aşamaya geçildiğini duyurdu.

Son aşama öncesi olan 2D aşamasında hastaneler 6 hafta boyunca kemoterapi, böbrek nakli ve diğer kritik planlanabilir bakım hizmetlerini durduracak.

Ülkede vaka sayıları günlük ortalama 20 binin üzerinde

Hollanda'da ekimden bu yana yükselişe geçen Kovid-19 vaka sayıları, yaklaşık son iki haftada günlük ortalama 20 binin üzerinde seyrediyor.

Ülkede son 24 saatte 21 bin 350 kişide Kovid-19 tespit edildi.

Geçici hükümet, 2 Kasım'da, Kovid-19 vaka sayılarının artmaya başlamasının ardından bazı yerlerde maske kuralının geri getirildiğini bildirmiş ve kalabalık mekanlarda sosyal mesafe kuralının uygulanması tavsiyesinde bulunmuştu.

Vaka sayılarındaki artışın devam etmesinin ardından 12 Kasım itibarıyla kısmi kapanmaya gidildiği açıklanmıştı.

Ülke genelinde 1,5 metrelik sosyal mesafe kuralı 23 Kasım'dan itibaren zorunlu hale getirilmiş, mesafe kuralına uymayanlara 95 avro para cezası uygulanacağı bildirilmişti.

Hollanda Sağlık Hizmetleri Kurumu aynı tarihte, ülkedeki 73 hastanenin 14'ünün yatak kapasitesinin dolması sebebiyle Kovid-19 hastalarına gerekli tedaviyi sunamayacak durumda olduğunu açıklamıştı.

Lahey/Furkan TURGUT