Hollanda'da Belediyeler, Rutte'den zorunlu olmayan dükkanları yeniden açmasını istedi

Önümüzdeki günlerde Başbakanın yeni açıklamalar yapması bekleniyor. Bazı belediyeler, Başbakan Rutte'ye açıklama öncesi gönderdikleri mektupta, zorunlu olmayan dükkanların açılması çağrısında bulunuyor...


  • Kayıt: 12.01.2022 10:46:31 Güncelleme: 12.01.2022 10:46:31

Önümüzdeki günlerde Başbakanın yeni açıklamalar yapması bekleniyor. Bazı belediyeler, Başbakan Rutte'ye açıklama öncesi gönderdikleri mektupta, zorunlu olmayan dükkanların açılması çağrısında bulunuyor. Artık kapalı kalmak zorunda kalırlarsa birçok girişimcinin artık tutunamayacaklarından korkuyorlar.

Barneveld belediyesi geçen hafta Rutte'ye bu yönde bir mektup gönderen ilk kişi oldu; takip eden günlerde diğerlerinin yanı sıra Veenendaal, Wageningen ve Opmeer izledi. Bugün Sliedrecht ve Bunschoten belediye yetkilileri de Rutte'ye bir mektup gönderdi.İşverenler örgütleri VNO-NCW ve MKB Nederland gibi, politikanın Cumartesi gününden itibaren ekonomiyi yeniden açmayı hedeflemesi gerektiğine inanıyorlar.

Bunschoten Group'tan Belediye Başkanı Melis mektupta, "Kayıp gelir artık gerçekten iflaslara yol açabilir" diyor. Sadece zorunlu olmayan dükkanlardan değil, yemek şirketlerinden, kuaförlerden, spor salonlarından ve kültür kurumlarından da bahsediyor. "Bu, elbette bu girişimciler için bir iş ve kişisel dram. Ancak yerel ekonomi için daha geniş sonuçlar da var."

Amsterdam / Furkan TURGUT