Rotterdam’ın simge minareli camilerinden Mevlana Cami üye sayısını 1000 kişiye çıkarmak istiyor

HDV Rotterdam Mevlana Cami yönetim kurulu başkanı Ceylan Kürk: 2022 yılında üye sayımızı 1000 kişiye çıkartmayı hedefliyoruz....


  • Kayıt: 13.01.2022 11:31:07 Güncelleme: 13.01.2022 11:38:02

HDV Rotterdam Mevlana Cami yönetim kurulu başkanı Ceylan Kürk: 2022 yılında üye sayımızı 1000 kişiye çıkartmayı hedefliyoruz

Hdv mevlana Camii yapıldığından bu güne kadar değişik yöneticiler geldi geçti hepsinde birbirlerine destek vererek dayanışma içerisindeler. Resimde bir önceki Yönetim kurulu başkanı Selahattin Bïçen yeni kurulan yönetime nezaket ziyareti gerçekleştirdi ve çalışmalarında başarılar diledi.

Son günlerde Covid-19 salgını sebebiyle camilere gelen cemaat sayısında düşüş yaşanmaktadır bununla birlikte camilerin gelirleride azalıyor.

Camilerin normal olarak giderleri var, bazen eşya yenileme, onarım işleri gibi bir takım masraflar ortaya çıkıyor. Fazla bir geliri olmayınca masrafları karşılamak zorlaşıyor.

12.Aralık 2021 de yapılan Genel kurulda göreve gelen yönetim caminin üyelerini çoğaltmak için bir kampanya düzenlemeye karar verdiler.

Yönetim kurulu başkanı Ceylan Kürk kendilerine bir hedef koyduklarını belirterek kampanyaya start verdiler.

Bir haftada 300 kişi olan üye sayımızı 560 kişiye yükseltti

Yönetim kurulu başkanı Ceylan Kürk, Ocak ayının ilk haftasında üye kampanyasına başladık.

Bir haftada 300 kişi olan üye sayımızı 560 kişiye yükseltmiş bulunmaktayız bu da bizi çok memnun etmiştir

2022 yılında üye sayımızı 1000 kişiye çıkartmayı hedefliyoruz

İnsanlar camiye ibadetlerini yapmak vede arkadaşlarını görmek için aynı zamanda güzel vakit geçirmek için geliyorlar. Yönetici olarak görevimiz onların huzurlu olarak camide vakitlerini geçirmelerini sağlamaktır. Camimizde huzur buluyorlarsa ne mutlu bize diyen Ceylan Kürk bundan bilhassa memnun oluruz ve huzur bulmaları için dahada gayret sarfederiz dedi.

Camimize diğer ülke insanlarıda üye oluyor

Türklerin yanısıra Faslılar da üye olmaya başladılar aidatlarını yatırıyorlar şimdiye kadar 40 ın üzerinde ( Marokaan)FAS kökenli Cami üyemiz oldu ne kadarda aynı dili konuşmasakta ibadet dilimiz aynı.

Faslılara gösterdiğimiz tatlı dil güler yüz onları camimize cekiyor o yüzden bir şey daha öğrendik bir camiye yönetici olmak istiyorsak üyelere hoşgörü ile bakılması gerekiyormuş, cami nasıl ayakta kalır , üyelerin aidatları ilen onun bilincinde olmak gerekir.

Üye olanlardan Allah razı olsun, yeni üye olacaklara da kapılarımız açık olduğunu duyurmak istiyoruz.