Diyanet Burslarıyla eğitim gören 975 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşayacak

Diyanet Bursları kapsamında Türkiye’de eğitim görerek mezun olan öğrenciler için Türkiye Diyanet Vakfı, “Mezuniyetten Mesuliyete” temasıyla mezuniyet programı gerçekleştirecek...


  • Kayıt: 14.05.2022 17:56:22 Güncelleme: 14.05.2022 17:56:29

Diyanet Burslarıyla eğitim gören 975 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşayacak

Diyanet Bursları kapsamında Türkiye’de eğitim görerek mezun olan öğrenciler için Türkiye Diyanet Vakfı, “Mezuniyetten Mesuliyete” temasıyla mezuniyet programı gerçekleştirecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, burs programlarını Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde yürüttüklerini belirterek bu sene ülkemiz ve 47 farklı ülkeden Diyanet Bursları imkanıyla eğitim gören 975 öğrencinin mezun olduğunu ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1975 yılından beri insan hayatına dokunan her alanda faaliyet gösterdiklerini ve eğitim programlarının bu faaliyetlerinin başında geldiğini belirten İzani Turan, “Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat Lisans, Uluslararası İmam-Hatip Lisesi Mezun Destek, İlahiyat Akademi, Özel Destek Akademi ve Hafız Eğitim Programlarında öğrenim gören öğrencilerimiz mezun oldu. Ümmetin derdiyle dertlenen, kadim medeniyet mirasını idrak etmiş, özgüveni yüksek, alanında uzman, iyi bir insan ve Müslüman neslin yetişmesi için eğitim alanındaki gayretlerimizi sürdürüyoruz.

Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, İmam Hatip Lisesinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir eğitim programı uyguluyoruz. Eğitimlerini Türkiye’de tamamlayan öğrencilerimiz, ülkemize ve kendi ülkelerine çok önemli katkılar sunmaktadır. İnşallah eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz Vakfımızın sloganında olduğu gibi “Yeryüzüne İyilik Egemen Oluncaya Kadar” iyilik elçileri olacaktır” dedi.

Vakfın Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bu zamana kadar 111 ülkeden 10 binlerce öğrenci mezun ettiklerini belirten Turan sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi nedeniyle geçtiğimiz 2 yıl mezuniyet programlarımızı yüz yüze gerçekleştiremedik. 

Yurt içinden ve yurt dışından eğitim programlarımıza katılan öğrencilerimizle mezuniyet coşkusunu tekrar yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Medeniyetimizin değerlerini yaşatmamız için ilim ile gençlerimizi yetiştirmek zorundayız. Ülkemizin ve dünyanın geleceğini gençler şekillendirecek, bizim de gençlere inancımız tam.”

“Uluslararası eğitim programlarımız da hem ülkemiz adına hem de ümmet adına büyük önem taşıyor. Uluslararası eğitim programları ile milletler arasında gönül köprüleri kuruyoruz. Bu öğrenciler Türkiye sevdalısı olarak ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin gönüllü iyilik elçileri oluyor. Yapmış olduğumuz eğitim çalışmaları bu anlamda da çok önem kazanıyor.”