İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı Engellileri Yalnız Bırakmadı

İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli bireylere karşı olan sorumluluğumuz konusuna dikkatleri çekerek şubeleri ile birlikte bu günü projeleştirdi...


  • Kayıt: 03.12.2022 18:02:35 Güncelleme: 03.12.2022 18:08:38

İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı Engellileri Yalnız Bırakmadı

Kuzey Hollanda'nın Amsterdam, Zaandam, Utrecht, Soest, Heemskerk ve Hoogezand şehirlerinde bir araya gelen gençler Dünya Engelliler Gününde engellilerin haklarını ön plana çıkarıp, onların özgürce hayatlarını sürdürebilmeleri için, gereken yardım hizmetlerinin önemini, çalışmaları ve günlük aksiyonları ile vurgulamayı hedefledi.

Kadınlar Gençlik Teşkilatı mensupları bulundukları şehirlerde ve semtlerdeki engellileri ve ailelerini araştırıp ziyaret etti ve yanlarında olduklarını bir kez daha belirttiler. 

Dünya Engelliler Gününü, duyarlılığı, birlik ve beraberliği güçlendirmenin yanı sıra, bu alanda aktif çalışan gönüllülere, çalışanlara, yardımcı olan herkese de teşekkürlerini sunmak için değerlendirildi. Kuzey Hollanda’da bulunan dernek ve kurumlar gençler tarafından araştırıldı ve ziyaret edildi.

Farkındalığı artırma ve topluma katkı sağlama bağlamında, Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı, gençleri bu tür düşük eşikli ancak yüksek etkisi olan önemli projelere katılmaya teşvik etmenin önemini vurguladı. 

Dünya Engelliler Günü'nde gençler, bu eylemin bir günlük bir etkinlik değil, sonraki her gün için bir farkındalık başlangıcı olması gerektiği mesajını verdi.

Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı yerel dilde tanıtma çalışmaları da yaptı. 

Afişlerle birlikte çekilen resimler de sosyal medyada yayınlandı ve bir gün boyunca günün anlam ve önemine dair paylaşımlar yapıldı. 

Aksiyon kapsamında engelli bireylerle gerçekleştirdikleri faaliyetlerden kareler paylaşarak etkinlikle, toplumda ayrımcılığa yer olmadığı ve her bireyin eşit haklara sahip olması gerektiği mesajı veriliyor.

Ahsen Yurt