Çanakkale şehitleri unutulmadı

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı’nın ev sahipliğinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi...


  • Kayıt: 23.03.2023 19:26:36 Güncelleme: 23.03.2023 19:26:36

Çanakkale şehitleri unutulmadı

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı’nın ev sahipliğinde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı düzenlendi. Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları’nın hazırlamış olduğu programa Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya’nın selamlama konuşmasının ardından Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Emin Eroğlu misafirlere ve gençlere programa katılımlarından dolayı teşekkür etti ve gençlik kollarının faaliyetleri hakkında kısa bilgi verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da günün anlam ve önemine değinerek bu güzel davet için teşekkür etti. Konuşmaların ardından gençlerin hazırlamış olduğu sunum gerçekleştirildi. Şiir ve kısa film gösterilerinin de yer aldığı program katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Çanakkale Zaferi’nin elde edilmesinde öncü rol almış olan kahramanların hayatlarına da programda yer verildi.

Anma programı sonunda Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik yapmış olduğu konuşmada, programda emeği geçen gençleri tebrik etti. Gedik, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında büyük katkıları bulunan Türk kadınının cephe gerisinde neler yaptıklarını da dile getirdi. Türk tarihinin bir bütün olduğuna da değinen Murat Gedik, özellikle Mustafa Kemal Atatürk’e vurgu yaparak, onun yerinin Türk tarihinde ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları’nın 2023 yılının ilk programını Sarıkamış şehitlerini anma programı ile gerçekleştirmişti. Yapılan Çanakkale şehitleri anma programından sonra, bir sonraki programın Kut’ül Amare olarak yapılması kararlaştırıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Programı yapılan dua ile sona erdi.