Hollanda polisi, yasadışı kumar operasyonunda 11 kişiyi gözaltına aldı

Hollanda polisi, geçtiğimiz cumartesi akşamı, Batı’daki Nieuwpoortkade'de yer alan bir işyerine düzenlediği baskında, yasadışı kumar oynayan 11 şüpheliyi gözaltına aldı...


  • Kayıt: 26.05.2023 10:10:29 Güncelleme: 26.05.2023 10:10:29

Hollanda polisi, yasadışı kumar operasyonunda 11 kişiyi gözaltına aldı

Hollanda polisi, geçtiğimiz cumartesi akşamı, Batı’daki Nieuwpoortkade'de yer alan bir işyerine düzenlediği baskında, yasadışı kumar oynayan 11 şüpheliyi gözaltına aldı. Baskın sırasında görevlendirilen bir Sniffer köpeği sayesinde iki blok halinde esrar ve iki ateşli silah da bulundu. Polis, bulunanlarla birlikte, birkaç telefona ve bir sabit diske el koydu.

Dedektifler, yasadışı kumar oynayanların varlığını araştırıyor ve ateşli silahların kime ait olduğunu bulmaya çalışıyor.

Polise göre; yasa dışı kumar, lisansı olan şirketlere karşı “haksız rekabete yol açıyor. Yasadışı kumar faaliyetlerinin varlığı kamu düzenini de bozuyor. Bu nedenle, polis bu tür yerleri “suçun üreme alanı” olarak adlandırıyor. Yasadışı şans oyunları, kara para aklamak için de sıklıkla kullanılıyor. Batı'daki başka iş yerlerinde de durumun böyle olup olmadığı araştırılıyor.

Amsterdam / Furkan TURGUT