“Öğrenci Başarısının Arttırılmasında Ailenin Rolü” konulu Seminer Yapıldı


  • Kayıt: 12.05.2016 13:57:00 Güncelleme: 12.05.2016 13:59:00

Rotterdam Gültepe Cami’sinde Psikolojik Sosyal Danışman Esma Küçük tarafından “Okul başarısını arttırmada ailenin rolü” konulu seminer verildi.

 

Esma Küçük, ailelerin, çocukların büyüme ve gelişme dönemlerindeki sıkıntıların farkına varmasının ve çözüm yolları üretmesinin çok önemli olduğunu söyledi.  

 

“Öğrenci Başarısının Arttırılmasında Ailenin Rolü” konulu Seminer Yapıldı

 

Esma Küçük; ”Öncelikle çocuklarını iyi tanıyıp gözlemleyip başarısızlığın sebebini bulmaya çalışmalıdır. Bu konuyla ilgili çocuklarıyla onları bir yetişkin yerine koyarak konuşmaları önemli. Ders çalışma konusunda sıkıntı yaşayan çocuk ve ailelere ilk önce neden ders çalışması gerektiğini sorulabilir. Öğrencinin bu soruya verecek tatmin edici bir cevabı yoksa ders çalışmasını beklemek pek inandırıcı olmaz. 

 

Çocukların hedef belirlemesi çok önemli fakat bunu ailesiyle birlikte oturup bir yetişkin gibi gelecek planı yapması daha önemli. Aileyle birlikte gelecek planı belirlemek ( üniversite hedefi değil gelecek planı ) çocukların sorumluluklarını daha ciddiye almasını sağlar", diye konuştu.

 

“Öğrenci Başarısının Arttırılmasında Ailenin Rolü” konulu Seminer Yapıldı

 

Esma Küçük, aile içindeki iletişimin güçlü olmasının büyük faydalar getireceğini belirtti.Küçük; "Özellikle akşamları işten sonra eve geldiğinizde tüm aileyi bir yerde, bir odada toplayın. Çocuklar bir odada kendi başına bilgisayarların ve telefonların başında, eş bir başka yerde bir dizinin başında, siz başka bir televizyon programında kalmayın. Birlikte izlediğiniz bir televizyon programında yakalayın, birlikte güldüğünüz, birlikte değerlendiriniz", diye konuştu

 

Rotterdam