Hollanda’da Mutlu Aile Mutlu Toplum


  • Kayıt: 21.02.2017 06:10:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:01:37

ile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Mutlu Aile Mutlu Toplum" Projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Mutlu Aile Mutlu Toplum" Projesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, il müdürlüğü tarafından hazırlanan projenin, 563 proje arasından Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazandığını söyledi.

Proje ekibinde yer alan meslek elemanlarının Almanya, Hollanda ve İspanya'da aile içi şiddeti önleme, öfke kontrolü, duygu yönetimi konularında eğitim alacağını dile getiren Konan, aile içi şiddet konusunda farklı uygulamaların gözlemleneceğini belirtti.

Konan, "Alınacak eğitimlerin sonucunda ülkeye dönüşte bir program hazırlanacak. Öncelikli olarak aile içi şiddet vakaları ile çalışan kamu personeline eğitimler verilecek. Yaygınlaştırma ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca aile içi şiddet ile mücadele kapsamında söz konusu ülkelerde uygulanan farklı uygulamalar değerlendirilecek. Farklı müdahale metotları ve sosyal politika önerileri geliştirilecek." dedi.

Projenin 20 Ekim 2016-19 Şubat 2018 tarihlerinde yürütüleceğini belirten Konan, yurt dışına çıkacak ekibin 21 Şubat'ta Almanya'ya, 9 gün sürecek Almanya ziyaretinin ardından 14 -22 Mart'ta Hollanda ve 28-5 Nisan'da ise İspanya'ya gideceğini kaydetti.