Ahmet Güneştekin'den Hollanda'da Kişisel Sergi

Ahmet Güneştekin, 21 Nisan-18 Mayıs, 2014 tarihleri arasında, Hollanda’nın önemli sanat kurumlarından Mark Peet Visser Gallery’de kişisel bir sergi gerçekleştirecek.


  • Kayıt: 22.04.2014 14:20:00 Güncelleme: 22.04.2014 14:20:00

Ahmet Güneştekin, 21 Nisan-18 Mayıs, 2014 tarihleri arasında, Hollanda’nın önemli sanat kurumlarından Mark Peet Visser Gallery’de kişisel bir sergi gerçekleştirecek.

 

Ahmet Güneştekin'in 21 Nisan – 18 Mayıs 2014 tarihleri arasında Den Bosch'taki kişisel sergisinde, çoğu ilk defa sergilenecek olan Güneş Patlamaları ve Optik Degrade Serisi’nden özel tablolar ile 3 boyutlu konstrüksiyonlarının yer aldığı farklı üsluplarda 30’a yakın eseri yer alacak.

 

Sanatçının eserlerinin yer alacağı bir diğer kişisel sergi ise 4 – 9 Haziran 2014 tarihlerinde Amsterdam’ın 60 üst sınıf sanat galerisinin katılacağı ve uluslararası pek çok sanatçının ağırlanacağı KuntsRai Amsterdam çağdaş sanat fuarında sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

Yüzleşme sergi dizisi 2012 yılında İstanbul'da başlamış, yurt dışında da ilk defa 55. Venedik Bienaliyle eş zamanlı olarak Momentum of Memory başlığıyla Venedik‘te düzenlenmiş ve sanatçının uluslararası düzeyde bilinirliğini sağlayan süreci başlatmıştı. Sergi, bienal izleyicisi tarafından ilgiyle izlenmiş ve sanat çevreleri tarafından, "görülmesi gereken 3 sergi" arasında gösterilmişti.

 

Marlborough Gallery’nin sanatçıları arasına katılan Ahmet Güneştekin, galeri ile Amerika’daki ilk kişisel sergisini 2013 yılı sonunda New York’ta açmıştı. Marlborough Gallery ile katıldığı Contemporary Istanbul, Art Basel Miami Beach, Arco Madrid, The Armory Show; Güler Sanat ile katıldığı Art Market Budapest gibi uluslararası sanat organizasyonlarında büyük ilgi gören sanatçı, Marlborough Gallery ile ikinci sergisini 18 Eylül’de Monaco’da gerçekleştirecek.

 

Ahmet Güneştekin, Marlborough Gallery New York, Barcelona, Madrid ve Monaco ile Mark Peet Visser Gallery’de daimi olarak sergilenen sanatçılar arasında yer alıyor.