“NASRETTİN HOCA ARAMIZDA” 3.BASKISINDA YENİLENDİ


  • Kayıt: 15.10.2020 00:55:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:38

“NASRETTİN HOCA ARAMIZDA” 3.BASKISINDA YENİLENDİ

 

Mizah yazarı Ahmet Zeki Yeşil’in, “Nasrettin Hoca Aramızda”başlıklı kitabının yenilenmiş 3.Baskısı okuruyla buluşuyor. İlk baskısı 2018’de yayımlanan kitabın kapak karikatürü, Berlin’de yaşayan karikatür sanatçısı Hayati Boyacıoğlu tarafından çizildi. Nasrettin Hoca, günümüzde yaşasaydı karşılaştığı olaylara ve kişilere ne tepki verirdi ne söylerdi? Kitaptaki fıkralar bu düşünceden hareketle yazıldı. Kitap, Mustafa Fırat’ın yayın danışmanlığını yaptığı Mühür Kitaplığı tarafından basıma hazırlandı. 

 

 

Yeşil, “Nasrettin Hoca Aramızda”nın yenilenmiş baskısı hakkında, “Kitabı, küçük okurlar çok sevdi. Bu nedenle, kitaptaki karikatürlere yenilerini ekledik. Önceden 6 karikatür vardı, şimdi 12 karikatür bulunmaktadır. Ayrıca bazı fıkralar uzundu, onları kısalttım. Hem küçükler hem de büyükler tarafından ilgi gören kitap daha sevimli hale geldi” şeklinde konuştu.

 

Yeşil, “Bu kitabın, diğer Nasreddin Hoca fıkraları kitaplarından farkı nedir?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Konuları günümüzde geçen fıkraları ben yazdım. Çünkü, içinde bulunduğumuz çağda Nasrettin Hoca’ya çok ihtiyacımız var. Gördüğüm kadarıyla, diğer kitaplardaki fıkralar derleme. Yani bilinen ve bilinmeyen fıkralardan oluşmaktadır.”


Ahmet Zeki Yeşil’in, biri şiir olmak üzere 4 mizah kitabı bulunmaktadır.