T.C. Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, Almanya’da yaşadığı dönemlerdeki tecrübesinden hareketle Türklerin Avrupa’ya göç serüvenini "Bir Ömür Göç" ismiyle kitaplaştırdı.

T.C. Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, Bir Ömür Göç" isimli kitabı üzerine imzalayıp Almanya'daki Tanınmış Türk gazetecilerinden İskender Güngör'e hediye etti...


  • Kayıt: 25.06.2021 22:43:17 Güncelleme: 26.06.2021 09:30:45

T.C. Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, Bir Ömür Göç" isimli kitabı üzerine imzalayıp Almanya'daki Tanınmış Türk gazetecilerinden İskender Güngör'e hediye etti.

Prof. Dr. Mustafa Gencer, Almanya’da yaşadığı dönemlerdeki tecrübesinden hareketle Türklerin Avrupa’ya göç serüvenini "Bir Ömür Göç" ismiyle kitaplaştırdı.
Prof. Dr. Mustafa Gencer: “Ben Almanya’da yaşayan, Almanya’daki entegrasyon ve eğitim politikalarını gözlemleyen birisi olarak bu kitabı yazdım. Yani içeriden birisiyim.”
T.C. Köln Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencer, göç sürecinde Türklerin Almanya’da yaşadığı tecrübeleri anlatan bir kitap yazdı. Kitabına “Bir Ömür Göç” ismini veren Prof. Dr. Mustafa Gencer kendisinin öğrenci olduğu dönemlerdeki tecrübelerini de yansıttığı kitabında Almanya’da Türklerin hayatını, iki toplum arasındaki ilişkileri anlattı.

“Kitaptaki yazılarım, 60 yıldır iki ülke arasındaki ilişkileri, Türklerin eğitim, tatil, bayram, ramazan, ölüm, hayat gibi alanlarda karşılaştıklarını, Almanya’nın eğitim politikası, siyasal katılım gibi göçün değişik boyutlarını inceliyor.” diyen Gencer kitabıyla, göçü yaşayan birisi olarak göçe içeriden ayna tutmak istediğini ifade ediyor.

Camia TV’ye konuşan Prof. Dr. Mustafa Gencer “Kitabımı okuyanlar bir anlamda kendi yaşadıkları o günleri yeniden yaşayacaklar.” şeklinde kitabının özet tanıtımını yaptıktan sonra, “Ben de Almanya’da yaşayan, Almanya’daki entegrasyon ve eğitim politikalarını gözlemleyen birisi olarak bu kitabı yazdım. Yani içeriden birisiyim.” dedi.

Birinci ve ikinci nesil Türk asıllı göçmenleri temsilen bazı göçmenlerin Almanya’ya gelmeden Türkiye’deki durumlarını, Almanya’ya gelme motivasyonlarını, geldikten sonra Almanya’daki uyum süreçlerini ve aynı zamanda Türkiye’de bıraktıkları akraba ve aile fertlerine bakışlarını da yansıtan Gencer, kitabının son kapağında da, Almanya’ya son kafile ile gelen babasının İstanbul’da iş ajansından aldığı ikamet ve çalışma iznini yayımladı.

Gencer “Bu kitap bizi anlatıyor. Almanya’daki sosyal haklarla eğitim ve yabancılar yasaları gibi güncel hayatla ilgili pratik bilgileri de ihtiva ediyor.” derken, bu arada, göç anılarını anlatmak isteyenlerin de kendi anılarını yazmalarını istedi.

Haber: İskender Güngör / Sedat TAPAN.

Köln ,Almanya