Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması 28 Mayıs’ta Rotterdam’da Yapılacak

Korona dan dolayı 2 sene ara verilen ve bu yıl 16’tıncısı düzenlenecek olan ‘Hollanda Halk Oyunları Yarışması, (16e Nederlandse kampioenschappen Turks volksdansen) 28 Mayıs 2022′de Theater Rotterdam Zuid Plein Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek...


  • Kayıt: 13.05.2022 15:01:26 Güncelleme: 13.05.2022 18:32:49

Hollanda Türk Halk Oyunları Yarışması 28 Mayıs’ta Rotterdam’da Yapılacak

Korona dan dolayı 2 sene ara verilen ve bu yıl 16’tıncısı düzenlenecek olan ‘Hollanda Halk Oyunları Yarışması, (16e Nederlandse kampioenschappen Turks volksdansen) 28 Mayıs 2022′de Theater Rotterdam Zuid Plein Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Yarışmanın organizatörü Altay Demirci konuyla ilgili Rotterdam’ Keyf-i Ala Restoran’da bir basın toplantısı düzenledi. Altay Demirci şunları söyledi: “2004′ten itibaren, 2 sene korona dönemi dışında 15 yıl boyunca folklor yarışması organize ettik. Bi ara  organizasyonu bırakmak istedik ancak devam etmesi yönünde çok istekler aldık. 10 yıl Utrecht kentinde gerçekleştirdiğimiz organizasyon için Utrecht belediyesi gerekli desteği vermeyeceğini söyleyince biz de, Rotterdam’da devam ettirme kararı aldık.  16. yarışmayı 28 Mayıs 2022′de Rotterdam Zuid Plein Tiyatro Salonu’nda gerçekleştireceğiz.

Türkiye’nin değişik yörelerinden oyunların sergileneceği yarışmanın kriterleri büyük önem arz ediyor. Buna göre, performans, kıyafet, koreografi, müzikle uyumu dereceye gireceklerin belirlenmesinde önemli tercih sebebi olacak. Hollanda’nın değişik kentlerinin yanı sıra Hollanda dışından da ekipler yarışmaya katılacak. 7 yarışmacı ekip müsabakaya katılacak.

Hollanda Türk Halk Dansları Vakfı tarafından bu yıl 16’tıncısı düzenlenecek olan yarışmada, 5 kişilik jüri en iyi ekibi seçecek. Yarışma ve program ile ilgili daha geniş bilgi www.turksvolksdansen.nl sayfasından edinilebilir.

Rotterdam / Ebubekir Turgut - Deniz Erkocu