YİTİK ŞİFA DA ALTERNATİF YÖNTEMLER


  • Kayıt: 24.06.2020 22:12:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:09:11

YİTİK ŞİFA DA ALTERNATİF YÖNTEMLER

 

Bu sayımızın konuğu Esra Demir ile okuyacağınız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Esra hanım merhaba sizi biraz tanıya bilirmiyiz?

 

Tabiki de ismim Esra Demir 1977 yılında Gümüşhane’de doğdum. İlkokul öğretmeni olarak başlayacakken eşimle tanışıp evlenip Hollanda'ya geldim.


Uyum süreciniz nasıldı? Bildiğim kadarıyla yedi evladınız var.


Esra Demir: Burada dil eğitimi alıp alanımda okumak isterken ilk çocuğumun hamileliği ile dil kursuna ara vermek zorunda kaldım. Çocuklarımın ard arda gelmeleri ile hedeflediğim eğitimi yapamadım. Rabbim bana hepsi birbirinden değerli 7 evlat nasip etti. Onların iyi bir eğitim almaları ve iyi bakılmaları benim için öncelik olduğu için eğitim hayatıma geri dönme fırsatı bulamadım. Ama kendimi geliştirmek adına da boş durmadım. Topluma karışarak aynı zamanda dilimi geliştirmeye çalıştım. Hollandalılara gönüllü Türkçe dersi ve yemek dersi vererek Hollandacamı geliştirmeye çalıştım. Amacim üretken olmak ve herkese faydali olmak.Toplumdan bir şey alabilmek için vermek gerektiğine inananlardanım. Kainatta her şeyde alma verme döngüsü kuralına dayalı olduğunu hiçbir zaman unutmamaya çalışırım.

 

 

Size gelen danışanlar genelde ne için gelir?


Esra Demir: Genelde iki tip insan gelir. Birincisi hasta olup her şeyi denemiş ve bir çare bulamamış danışanlar, yada hiç hasta olmamış sadece koruyucu tedbir olsun diye gelenler gelir. Gelen danışanımın neye ihtiyacı olduğunu genelde ben tavsiye ederim. Mesela kupa terapisine (hacamat) gelmiş bazı danışanlarımın ruhsal blokajlarını fark edip onlara hacamattan önce bioenerji çakra dengeleme işlemi veya bilinçaltı blokajlarını çözme tavsiyelerinde bulunurum. Olaya bütünsel bakmaya çalışıyorum. Çünkü daha onların duygusal tetik noktalarına dokunduğumda duygu boşalmaya (ağlamaya) başlarlar. Sadece lokal bir probleme odaklanmadan geneli görüp onu bütün değerlendirmeye gayret gösteririm. Birçok eğitimi almamdaki amaç parçada ki bütünü görmeye çalışmak. Çünkü hastalık yoktur sistem bozukluğu vardır. Sistemin bir yerinde yapılan ihmal veya yanlış hiç ummadık bir yerde ağrı veya blokaj oluşturur.

 

Mesela ayağın biri diğer ayağa göre daha uzun ise o bizim yüz simetrimize bile etki yapar. 

 

Migren gibi kafa, boyun ağrısına gelen birinin kuyruk sokumundan itibaren omurgalarının düzeltilmesi lazım. (dorn terapie) Aynı zamanda duygusal olarak hangi duygunun o bölgeyi bloke ettiğini tespit edip o duyguyu ortadan kaldırınca ağrının kısa sürede geçtiğine şahit oluyoruz. Mesela boyun ağrısı aslında adaletsizliğe karşı bedenin oluşturduğu bir tepkidir. İlk nerede adaletsizliğe uğradığını sorup biraz derin kazı teknikleri ile (bilinçaltı) bu olayı farkedip duyguyu dönüştürmesi onun bu ağrıdan ve duygudan özgürleşmesi ile ağrı ortadan kalkar. 

 

Bioenerji veya herhangi bir tedaviye gelen bir kişiye muhakkak ayak uzunluklarını düzelterek ve bir kaç akupunktur iğnesi ile meridyenlerini ve çakralarını uyararak içimizde ki var olan şifa potansiyelinin aktivitesi hedeflerim. İnsan çok ince ve karmaşık bir yapıdır. Ruh ve beden birbirinden ayrılarak tedavi edilmemeli. Her ikisi birbirini tetikler. Mesela beden çok toksinlerle kirlenirse ruhta kirlenmeye başlar. Toksinlerden arınmak (hacamat) ruh sağlığınıda rahatlatacaktır. Modern tıp buna plesibo etkisi diyor. Aslında bu etkinin Allahın bir hediyesi olarak kabul etmek lazım. Bu çocuklarda daha etkili. Uygulamalar yaptığımız çocuklar, bak biz iyileştik diyerek aldıkları telkinlerle tedaviye daha çabuk cevap veriyorlar.


Anne olunca insan evladı için neler yapabiliyor değil mi? Ee sonra devamında neler oldu?


Esra Demir: Evladım sürekli anne elini başıma köy çok rahatlıyorum diyordu. Sonra bir gece Reiki ile ilgili bir yazı okudum ve içimizde bir enerjinin var olduğunu bunu aktive etmek gerektiğini okudum hatta bunu yazan kişinin arka sokağımda Reiki eğitmeninin yazısının olduğunu buldum. Sabah yeni bir kursun başlayacağı yazıyordu. Çok heyecanlandım ve o gece uyuyamadım sabah kendimi kursta bulmuştum. Ama uyumlamada kendi inancından olmayan birisinden el almak beni biraz huzursuz etmişti için rahat etmedi ve kursa devam etmedim.Berline gidip kendi inancımdan olan Gul hocamdan Reiki egitimi aldım.

 

 

Peki yolunuz Alternatif uygulamalarla nasıl kesişti?


Esra Demir: Benim Alternatif tıpla uzaktan yakından alakam yoktu. Alternatif tıbbı bitki çayları içmek gibi algılıyordum. Hayat beklenmedik sürprizlerle dolu. 5 numaralı evladım sebebi belli olmayan bir hastalığa tutuldu. Üç yıl kadar teşhis tam olarak konulamadı. O arada hep ilaç denediler semptomları bastırmak için.Bu arada evladıma alternatif ne gibi uygulamalar yapabilirim diye arayışlara girdim ve yolum alternatif uygulamalarla karşılaştım ve egitimlerini alıp kendimi geliştirip hasta olan diğer insanlarada yardım etmeye başladım. Karşıma hep eğitimler çıktı ve ben onları evladımın sıfatına vesile olacağını düşünerek eğitimleri aldım.

 

- Kulak akupunktürünü öğrendim. Ynsa (nöroacupuktur) eğitimi aldım

 

- Almanya’danT eheta healing (bilinçaltı eğitim) aldım bu bana çok açılımlar sağladı. 

 

- Sonrasında Nefesi keşfedip nefes koçluğu eğitimi aldım.


- Dorn terapi eğitimini aldım (omurga düzleştirme ve ayak eşitleme)

 

- Bioenerji (Alfa bioenerji) İkinci dereceden eğitimlerini aldım.

 

- Bilinçaltı dili şenboller eğitimi aldım.


- Recaal healing eğitimi aldım (hasta çocuğun anne karnında ki yaşadığı travmayı bulup bu travmadan çocuğu özgürleştirme)


- Uluslararası bir enerji tekniği olan Pranic healing bioenerji eğitimi gördüm.

 

Migren tedavisinde çok başarılı olduğunuzu söylüyorsunuz peki nasıl yapıyorsunuz bunu?

 

Esra Demir: İnanın ki 4. seansa gerek bile kalmıyor. Hacamat ve sülük tedavisi ile çok başarılı oluyoruz. Tabiki de kendi kullandığım farklı bir takım detaylar da var.

 

Peki ya hedefleriniz?


Esra Demir: Birçok anneye yardım etmek. İlerleyen zamanlarda Pranic healing ( bioenerji) eğitimleri ve bilinçaltı eğitimleri vermek istiyorum. Recaal healingde kendimi geliştirip çocukları sadece ilaçlara teslim etmeden travmalarından özgürleştirip onların şifalandıklarını görmek istiyorum. Yani Anda şifaya şahitlik etme mertebesini Rabbimden niyaz ediyorum


Son bir sorum olacak. Online olarak ta hizmet veriyorsunuz değil mi?


Esra Demir: Tabiki de! Hemde sadece Hollanda’da değil dünyanın bir çok farklı ülkesinde danışanlarım var.  İnstagramda takip ediyorlar beni.Her pazartesi akşamı Hollanda saati ile 23.00 de instagramdan canlı toplu meditasyon ve bioenerji seansi yapıyorum. Bu seanslara katılan takipçilerimin şifalanma hikayelerini almak beni çok mutlu ediyor. Cuppingandhealing İsmindeki adresime butun şifa yolcularını beklerim.

 

 

CUPPING & HEALING PRAKTIJK

 

Tel: 06 38 43 03 44

 

Instagram: cuppingandhealing

 

Adres: Ligusterbaan 1
       2908 LW
          Capelle aan den IJssel