Ayşe Kalyon: Yaşam boyu gelişim sizi hedeflerinize bir adım daha yaklaştırır

Bu sayımızın kapak konuğu, Smart Body & Mind CEO’su Ayşe Kalyon. Başarılarını okuyacaksınız...


  • Kayıt: 14.01.2023 11:01:42 Güncelleme: 14.01.2023 23:42:23

Ayşe Kalyon: Yaşam boyu gelişim sizi hedeflerinize bir adım daha yaklaştırır

Yaşam boyu Gelişim sizi hayallerinize bir adım daha yaklaştırır!

Ayşe Kalyon: “Yüksek empati duygum, iyi bir dinleyici olmam, analitik ve araştırmacı becerilerim işimde vazgeçilmez araçlardır. Kişisel deneyimlerimi ve sezgilerimi eğitimlerimle birlikte kullanarak, danışanlarımdaki 'gerçek beni' ortaya çıkarmak işimin bir vazgeçilmez parçasıdır.

Bir uzman ve 3 çocuk annesi olarak hem maddi hem kişisel hem de özel alanlarda zorluklar karşısında nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerden biriyim. Güvensizlikleri ve korkuları aşmak, hedeflerinizi belirlemek, hayata odaklanmak ve pozitif olmak konuları bana yabancı değil.”

2017’de NLP trainer ve master coach olarak mezun olduktan sonra ilk ofisini Rotterdam Alexandrium’de 20 metre karelik küçük bir yer açtı. Koçluk seanslarının yanısıra 25 yıllık mesleği olan muhasebecilik çalışmalarına uzun süre daha devam etti. Bununla birlikte bu süreç onun için profesyonel bir hipnoterapist ve eğitmeni, NLP koçu ve eğitmeni, Kuantum Manyetizma, Theta şifacısı ve Reiki uygulayıcısı olmayı getirdi.

Misyonu ve motivasyonu, tutku ve hayallerini keşfetmek, sınırlarını ve imkanlarını zorlamak, diğer insanların kendi yeteneklerini ve güçlerini keşfederek yeniden ayağa kalkmalarında yardımcı olmaktır.

2018’de yaşadığı talihsiz kaza ve beraberinde getirdiği yoğun stres ve sağlık sorunları uzun bir süre büyüme planlarının aksamasına sebep oldu. Buna rağmen yılmadan düşük tempoda da olsa çalışmalara devam ederek farklı iş birlikleriyle şirketinin ayakta kalmasını sağladı.

20 metrekarelik ofisten 334 metrekarelik bir eğitim merkezine geçiş!

Son bir yılda 20 metrekare ofisten 130 ve sonrasında 334 metrekare yere taşınma oldukça hızlı oldu. Eğitimlerini Türkçe ve Hollandaca vererek Hollanda'daki Türklere dil sorunu yaşamalarına rağmen Hollanda kurumları tarafından akreditasyonlu sertifikalar almalarını sağlıyor.

Smart Body & Mind (diğer ismi Ayşe Kalyon Academy), verdiği Kısa Mesleki Eğitimler için Eğitim Enstitüsü olarak Kalite Koduna bariz bir şekilde uyarak CRKBO'ya kayıt olma avantajını elde edebildi. KTNO ve GRO kurumlarına kayıtları ile akreditasyonlu eğitimler vererek katılımcıların elde ettikleri sertifikaların onaylı ve kaliteli olmalarını sağlıyor.

Smart Body & Mind eğitim enstitüsünde 2 eğitim ile başlayıp 2023’de on farklı eğitim 2 farklı dilde, Türkçe ve Hollandaca verilerek insanların yeni meslekler ve yeni beceriler edinmesini sağlayacaktır.

2023’de verilecek eğitimler:

--NLP ile Kendini Yönetme Sanatı (Persoonlijk Leiderschap met NLP)

--NLP İletişim Becerileri ( NLP Communicatieve Vaardigheden)

--12 günlük NLP Eğitimi ( 12-daagse NLP Opleiding)

--Farkındalık Eğitimi (Mindfulness)

--Hipnoz Terapistlik Eğitimi (Hypnotherapeuten opleiding

--Beden Dili Eğitimi ( Lichaamstaal Training)

--Yaşam Koçluğu Eğitimi (Life Coaching Training)

--Sağlıklı Yaşam Koçluğu Eğitimi ( Healthy Life Coaching Training)

--Panik atak ve Kaygı Bozukluğu ( Panic Attack Upside Down Masterclass)

--Kurumsal Liderlik ( Zakelijk Leiderschap)

Hollanda'nın her yerinden insanlar eğitim almak için merkezimize geliyor.

1 Mart 2022 itibaren başlatılan ve STAP-BUDGET (STimulering Arbeidsmarkt Positie Werkenden) adı verilen yeni bir hükümet planı var. Bu program ile Hollanda’daki herkes kendilerini geliştirmek ve işgücü piyasasında istihdam edilebilirliklerini artırmak için her yıl 1000 Euro’ya kadar bir sübvansiyon talep edebilir.

Yönetici Ayşe Kalyon çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu:

"Merkezimizde verilen tüm eğitimlerimiz için Stap-Budget başvurusu yaparak katılımcılar ücretsiz ve bazı eğitimler için de ek olarak küçük bir meblağ ödeyerek eğitimlerini görebiliyor.”

Türkiye’den alanında uzman eğitimciler misafirimiz olacak

Fırat Çakır - Kurumsal Gelişim Danışmanı, Beden Bilgesi, TV Programcısı, Yazar, Eğitmen, Profesyonel Sporcu

2009 yılından bu yana Başarı Koçu – Kurumsal Gelişim Danışmanı ve Yazar Fırat Çakır, 2023 yılında misafirimiz olacak ve Yaşam Koçluğu, Sağlıklı Yaşam Koçluğu ve Kurumsal Liderlik eğitimlerini Smart Body & Mind enstitümüzde verecektir. Nişantaşı’ndaki merkezinde sanat dünyasından, iş dünyasından ve farklı mesleklerden kişilere bireysel seanslar veren Fırat Çakır’ın aynı zamanda 12 kitabı bulunmaktadır.

Ziya Yazıcı - Beden Eğiticisi

Türkiye’nin ilk milli fitness sporcusu olup bu dalda beş kere Türkiye şampiyonu, bir kere Balkan şampiyonu, bir kere Avrupa şampiyonu ve bir kere dünya dördüncüsü olmuştur. İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda eğitim görevlisi olarak çalıştı. Yirmi beş yıldır fitness eğitmenliği yapmaktadır. Mayıs 2022 itibariyle Smart Body & Mind bünyesinde kendi adını verdiği “Ziya Yazıcı metodu” ile panik atak, stres ve kaygı bozukluklarını çözüme kavuşturuyor. 2022 yılında aralıklarla merkezimize gelen Ziya Yazıcı, 2023 yılında düzenli olarak her ay eğitim ve seanslar verecektir.

 Hollanda Kadınlarını buluşturuyoruz

2023 itibariyle yoğun eğitim çalışmalarının yanında düzenli olarak kadınlar için Networking günleri düzenlenecektir. Burada alanında uzman kadınlar kendilerini ve yaptıkları işleri tanıtma imkanına sahip olacaktır. Hedefimiz farklı kültürlerden kadınların bir araya gelmesini sağlayarak iş imkanlarının genişlemesinde katkıda bulunmaktır.

Ayşe Kalyon

Smart Body & Mind

Burgraadt 3 A

Burgemeester de Raadtsingel 49-71

3311 JG Dordrecht

info@aysekalyon.com

www.smartbodyandmind.com

Kaynak: Kadın Dergisi