Hollanda'da bu kış resmi grip vakası tespit edilmedi

Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM verilerine göre, bu kış Hollanda'da tek bir resmi grip vakası teşhis edilmedi...


  • Kayıt: 06.03.2021 20:52:46 Güncelleme: 06.03.2021 20:52:46

Hollanda Halk Sağlığı ve Çevre Enstitüsü RIVM verilerine göre, bu kış Hollanda'da tek bir resmi grip vakası teşhis edilmedi.

Genel uygulamalarda virüslerin varlığına ilişkin örnekleri yapısal olarak analiz eden, RIVM ile Nivel bilgi enstitüsü verilerine göre grip vakalarının 'sıfır' olduğu söylendi.
Nivel bilgi enstitüsünden Mariëtte Hooiveld yaptığı açıklamada, İnfluenza virüsünü koronavirüs kadar yakından izlemiyoruz, ancak her şey influenza dolaşımının durduğunu gösteriyor. Bunu pratisyen hekimlerden alınan örneklerde bulamıyoruz ve virüs hastanelerde de bulunmuyor dedi.

Nivel rakamları bu kış Hollandada grip vakalarının 'sıfır' olduğunu gösteriyor. Grip benzeri şikayetleri olan kişilerin doktora geldiğini, ancak yapılan teşhis ile grip olmadıkları, Bunun yerine genellikle korona, gergedan veya enterovirüs olduğu ortaya çıktığı görüldü açıklaması yapıldı.

Batı ve Kuzey Avrupa'nın geri kalanında bu kış neredeyse hiç grip vakası teşhis edilmedi. “Grip sürekli olarak test edilmesine rağmen, vaka sayısı her yerde beklenenden çok daha az. Şubat ve Mart 2020'de grip, Kuzey Yarımküre'de o dönem için normal olan yükselişe geçmişti. Ancak koronanın gerçekten patladığı Mart ortasından itibaren grip vakalarının sayısı aniden keskin bir düşüş gösterdi.

Dünya Sağlık Örgütü WHO sözcüsü AD'ye verdiği demeçte, o zamandan beri grip virüsü düşük bir seviyede ”dedi.

Yine de grip virüsü asla tamamen yok olmayacak. Virolog Ab Osterhaus gazetede "Her zaman korona olacağı için her zaman grip vardır" diyor. Korona önlemleri açıklandıktan sonra virüsün önümüzdeki kış potansiyel olarak saldırmasını bile bekliyor. "Bunu, bir savaşı kaybeden ve ardından çalılıkların arasına gizlenmiş yeni bir strateji bulmak için savaş alanından geri çekilen bir düşman ordusuyla karşılaştırın. Böyle bir dönemden sonra, bir virüs daha sert vurabilir ”diyor Osterhaus.

Turkinfo