Hollanda’da Acil Servislerdeki Yoğunluk Nedeniyle Hastalar Ölüyor

Hollanda'da sağlık personellerinin eksikliği sebebiyle acil servislere gelen hastalara geç müdahele yapılıyor...


  • Kayıt: 22.06.2022 14:25:05 Güncelleme: 22.06.2022 14:25:05

Hollanda’da Acil Servislerdeki Yoğunluk Nedeniyle Hastalar Ölüyor

Hollanda'da sağlık personellerinin eksikliği sebebiyle acil servislere gelen hastalara geç müdahele yapılıyor.

Hollanda Acil Tıp Uzmanları Derneğinin açıklamasına göre, araştırmalar ülkede her sene yaklaşık 1000 insanın acildeki yoğunluk ve uzun bekleme süresi sebebiyle öldüğünü gösteriyor.

Dernek, Hollanda Parlamentosunun alt kanadında sağlık personelleri eksikliğiyle ilgili yapılacak tartışmaya yönelik açıklama yaptı.

“Acil servislerde yeterli personel bulunmuyor”

Personel eksikliğinin acilde yoğunluğa neden olduğunu vurgulayan açıklamada, acil servislerde yeterli personel bulunmaması sebebiyle hastalara zamanında müdahale edilemediği belirtildi.

Derneğin İngiltere’deki bir kurumun 7,5 milyon hasta arasında yaptığı araştırmaya dayandırdığı istatistiklere göre, acil servislerde 4 ila 6 saat müdahale edilmeyi bekleyen her 191 hastadan birinin müdahalenin geç yapılması nedeniyle hayatını kaybettiği söylendi.

Açıklamada, bekleme süresinin 6 ile 8 saat arasında olduğu durumlarda 82 hastadan birinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Hollanda’da acile gelen hastaların %24’ünün 4 saatten fazla bekletildiği söylenen açıklamada, araştırma sonuçlarına göre Hollanda’da her yıl 940 hastanın acildeki yoğunluk sebebiyle hayatını kaybettiği vurgulandı.

Açıklamada, Dernek Başkanı David Baden‘in “Acil servislerdeki personel eksikliğine ilişkin kapsamlı bir çalışmanın olmaması beni şaşırtıyor.” şeklindeki cümlesine yer verildi.

Baden, acil servislerdeki personel eksikliğinin giderilmesi için en az 1200 yeni sağlıkçıya ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Hollanda Parlamentosunda acildeki personel sıkıntısına ilişkin görüşmenin 6 Temmuz’da yapılacağı bildirildi.