8.Kırmızı Lale Film Festivali Kapanış Proğramı Amsterdam’da Yapıldı

8'incisi düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali kapanışı Amsterdam LAB 111’de bir resepsiyon ve ardından 9 Türk filmin arasından Yönetmen Faysal Soysal’ın yönettiği Ceviz Ağacı ve Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Bağlılık Hasan filmleri gösterimleriyle gerçekleşti...


  • Kayıt: 17.10.2022 06:35:09 Güncelleme: 17.10.2022 09:07:25

8.Kırmızı Lale Film Festivali Kapanış Proğramı Amsterdam’da Yapıldı

Hollanda'da Kovid-19 salgını nedeniyle 3 yıldır yapılamayan ve bu yıl Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünün desteğiyle, 8'incisi düzenlenen Kırmızı Lale Film Festivali kapanışı Amsterdam LAB 111’de bir resepsiyon ve ardından 9 Türk filmin arasından Yönetmen Faysal Soysal’ın yönettiği Ceviz Ağacı ve Yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Bağlılık Hasan filmleri gösterimleriyle gerçekleşti.

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan T.C. Amsterdam Başkonsolosu Engin Arıkan, Amsterdam Yunus Emre Enstitüsü başkanı Adil Akaltun ve Red Tulp Film Festivali başkanı Mehmet Emin Alkanlar toplantıda yer aldı.

Mehmet Emin Alkanlar konuşmasında festivalin kalıcı olması için çalıştıklarını ,pandemi döneminde ülkede tüm festivallerin kapılarını seyircilere kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Alkanlar, zor bir dönemin ardından kültürel etkinliklerin ülkede yeniden canlandığını, bir sonraki 9. Kırmızı Lale Film Festivali’nin de 25 mayıs 2023 tarihinde yapılması için karar alındığını açıkladı.

Alkanlar, ‘’Amacımız Türk filmlerine geniş bir izleyici kitlesi çekmek. Ayrıca film yapımcılarının, film profesyonellerinin, ortakların, sponsorların, genç ve yaşlıların buluştuğu, etkileşimde bulunduğu ve birlikte katıldığı bir platform sunuyoruz. Örneğin ustalık sınıfları, sergiler ve konserler ile bu amaca geniş bir kapsamda ulaşmaya çalışıyoruz’’dedi.

Amsterdam / Hülya Taş