Buğday Tanesi filmine Hollanda’da izleyicisiyle buluştu

1 yaşındayken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın hayata tutunma mücadelesi ve milyonlara umut olma hikâyesini konu alan ‘Buğday Tanesi’ filmi Avrupa’da ilk kez Hollanda’da izleyicilerle buluştu...


  • Kayıt: 22.01.2023 21:41:34 Güncelleme: 22.01.2023 21:41:34

Buğday Tanesi filmine Hollanda’da izleyicisiyle buluştu

 Başkent Amsterdam’daki Corendon Hotel’in sinema salonunda beyaz perdeye yansıtılan film, büyük illgi gördü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram’ın da katıldığı film gösterisine Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Andıç, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Haluk Sungur, Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Muhlis Koç, iş insanları ve STK temsilcileri katıldı.

Gösterimde bir konuşma yapan Milletvekili Bayram, “Buğday Tanesi filmimiz Erzincan Refahiye ilçesi Üçören köyünde 1974 yılında 1 yaşında yaşamış olduğum kaza ile Refahiye Devlet hastanesinde 40 gün yoğun bakımda kalarak 41. gün yaşarken, 41 yaşında da milletvekili oldum. Bu film, klasik senaryosu olan filmlerden öte benim yaşamış olduğum hayatın yüzde birini yansıtıyor. Hayatımı tamamen konu alsak belki de on tane film çekmek zorunda kalırdık, bu hayat mücadeleci ve zor bir hayat. Buğday Tanesinin senaryosu tamamen organik ve orijinaldir. Türkiye’de yaklaşık olarak 10 milyona yakın engelli birey var. Ailesiyle birlikte hesapladığımızda 40 milyona yakın bir aile olduğumuzu görüyoruz. Bu film 10 milyon engelli kardeşimize umut ışığı olacak. Ailelerine de umut ışığı olacak. İnsanlığa ve dünyaya da bir umut ışığı olacağına inanıyoruz. Bu film Türk sineması ve Türk siyaset tarihinde de ilkleri kendi içinde barındırıyor. Buğday Tanesi filmi benim bağrından çıkmış olduğum aziz milletime hediyemdir.” dedi.

Hollanda Postası