Transferde son 10 yılın en çok kâr eden kulüpleri aralarında Ajax'ta var

Neymar, Ederson, Felix, Lacazette, Haaland... Kulüpler, son 10 yılda sattıkları süper yıldızlarla kasalarını doldurdu. İşte son 10 yılın transferde en çok kâr eden 10 kulübü...


  • Kayıt: 03.01.2021 15:55:34 Güncelleme: 03.01.2021 18:38:34

Neymar, Ederson, Felix, Lacazette, Haaland... Kulüpler, son 10 yılda sattıkları süper yıldızlarla kasalarını doldurdu. İşte son 10 yılın transferde en çok kâr eden 10 kulübü...

Benfica - 626 milyon euro Portekiz devi Benfica, transfer dönemlerinde aldığı potansiyelli oyuncuları, dünya devlerine pazarlama başarısıyla listenin ilk sırasında yer alıyor. Son 10 yılda, transfer dönemlerinde 626 milyon euro kâr eden kulüp, kendi rekorunu Joao Felix ile kırdı. Genç yıldızı Atletico Madrid`e 127 milyon euro`ya satan ekip, Ruben Dias, Ederson, Axel Witsel, Raul Jimenez ve daha birçok yıldızının transferleriyle kasasını doldurdu.
Porto - 383 milyon euro
Porto - 383 milyon euroPortekiz`in bir diğer devi Porto, son 10 yıldaki satış başarısıyla Benfica`nın hemen ardında yer alıyor. Son şampiyon, Eder Militao`yu 50 milyon euro`ya Real Madrid`e satarak kulüp rekorunu kırmıştı. Mavi-beyazlılar, Eliaquim Mangala, James Rodriguez, Hulk, Fabio Silva ve Jackson Martinez gibi yıldızların yanında, son 10 yıl içinde Radamel Falcao ve Bruno Alves gibi Süper Lig`de forma giymiş isimlerden de yüksek meblağ kazanmayı başardı.
Ajax - 357 milyon euro
Ajax - 357 milyon euroHollanda`nın ünlü futbol ekolü Ajax, özellikle altyapısından yetiştirdiği oyunculardan kazandığı ücretlerle rakiplerine parmak ısırtıyor. Aynı jenerasyonun iki üyesi Frenkie de Jong ve Matthijs de Ligt`ten toplam 170 milyon euro`nun üzerinde bonservis geliri elde eden ekip, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Donny van de Beek, Luis Suarez gibi çok önemli yıldızları Avrupa sahnesine kazandırdı.
Lille - 259 milyon euro
Lille - 259 milyon euroFransa`nın köklü kulübü Lille`i ilgi çekici yapan tek şey, milli futbolcularımızın performansları değil. Lille, özellike sportif direktör Luis Campos`un göreve gelişiyle, Avrupa devlerinin uğrak pazarlarından biri haline geldi. En büyük satışını 80 mllyon euro kazandığı Nicolas Pepe transferiyle gerçekleştiren ekip, Victor Osimhen, Eden Hazard, Rafael Leao, Gabriel gibi önemli futbolculardan yüksek gelir elde etmeyi başardı.
Sporting - 254 milyon euro
Sporting - 254 milyon euroSezonun en formda takımlarından Sporting, ezeli rakipleri Porto ve Benfica`yla birlikte listeye girmeyi başardı. Geçtiğimiz yıl, 55 milyon euro kazandığı Bruno Fernandes transferiyle kulüp rekorunu kıran ekip, son 10 yıllık dilim içerisinde Joao Mario, Islam Slimani, Adrien Silva, Gelson Martins ve Raphinha gibi oyuncuları beş büyük lige göndermeyi başardı.
Red Bull Salzburg - 239 milyon euro
Red Bull Salzburg - 239 milyon euroAvusturya futbolunun yükselen yıldızı Red Bull Salzburg, transfer politikalarıyla geleceğin de en çok konuşulan takımları arasına girmeye aday. Liverpool`un yıldızları Naby Keita ve Sadio Mane`yi Avrupa sahnesine sunan ekip, Bundesliga`ya da Erling Haaland, Dominik Szoboszlai, Amadou Haidara gibi çok önemli potansiyelleri armağan etti.
Udinese - 211 milyon euro
Udinese - 211 milyon euroAynı zamanda Watford kulübünün de sahibi olan Giampaolo Pozzo`nun kanatları altında Udinese, finans çarkını başarıyla döndürüyor. Son 10 yılda Alex Meret, Alexis Sanchez, Juan Cuadrado, Kwadwo Asamoah, Gökhan İnler gibi yıldızlarıyla kasasını dolduran ekip, Pozzo`nun diğer kulübü Watford`la da çok sayıda futbolcu alışverişi yaptı.
Santos - 200 milyon euro
Santos - 200 milyon euroBrezilya devi Santos, yüksek meblağlı az sayıda satış yapsa da, bu transferlerden yüksek gelir elde etmeyi başardı. Seneler önce yaptığı Robinho satışıyla hatırlanan kulüp, son 10 yılda listeye Neymar, Rodrygo, Gabriel Barbosa, Thiago Maia, Danilo gibi yıldızları da ekledi. Santos`un geçmişte pazarladığı yıldız futbolcular arasında, ligimizde forma giyen Elano, Deivid, Diego Ribas gibi isimler de var.
Genoa - 187 milyon euro
Genoa - 187 milyon euro2009 yılında, 30 yaşındaki Diego Milito`yu Inter`e sattığında, futbol kamuoyunca anlaşmanın kârlı tarafı olarak gösterilen ekip, lacivert-siyahlıların tarihini değiştirdiğinin farkında değildi. Genoa, son 10 yıllık dilimde, önemli futbolcu satışlarına yenilerini ekledi. Kendi ligine Krzysztof Piatek, Cristian Romero, Stephan El Shaarawy, Giovanni Simeone, Diego Laxalt gibi isimleri gönderen ekip, Pietro Pellegri ve Domenico Criscito`yu da ülke sınırlarının dışına sattı.
Lyon - 172 milyon euro
Lyon - 172 milyon euroFransız devi Lyon, transfere çok para harcıyor olsa da, satışlarıyla dünyada en çok kâr eden kulüpler arasına girmeyi başardı. Ligde fırtına gibi estiği dönemlerde Karim Benzema, Michael Essien, Eric Abidal gibi yıldızları futbol sahnesine kazandıran ekip, Aulas önderliğinde son 10 yılda da dünya devlerini beslemeye devam ediyor. Kulüp rekorunu Tanguy Ndombele satışıyla kıran ekip, Alexandre Lacazette, Ferland Mendy, Corentin Tolisso, Samuel Umtiti gibi futbolcuları da büyük liglerin zirve takımlarına yolladı.


TRT SPOR