Galatasaray Marsilya'yı 4-2 Mağlup etti

Sarı kırmızılılar, bu sonuçla grup maçlarının tamamlanmasına bir maç kala E Grubu'nu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek gruptan çıkmayı başardı...


  • Kayıt: 25.11.2021 19:42:41 Güncelleme: 25.11.2021 19:50:38

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun 5. haftasında Fransa temsilcisi Marsilya'yı 4-2 yendi. Sarı kırmızılılar, bu sonuçla grup maçlarının tamamlanmasına bir maç kala E Grubu'nu ilk iki sırada tamamlamayı garantileyerek gruptan çıkmayı başardı. Marsilya'da sakatlığını atlatan milli futbolcu Cengiz Ünder yedek kulübesinde oturdu.

E Grubu'nda çıktığı 5 maçta üç galibiyet ve iki beraberlik alan Galatasaray, 11 puanla namağlup lider durumda bulunuyor. 4 puanda kalan Marsilya ise 3. sırada yer alıyor.

İki takım arasında grupta yapılan ilk maç 0-0 sona ermişti.

Nef Stadı'ndaki maçın 12. dakikada Galatasaray, öne geçti. Olimpik Marsilya'nın çıkarken kaptırdığı topu alan Feghouli, pasını ceza yayına doğru koşu yapan Cicaldau'ya aktardı. Rumen futbolcu, ceza sahasına girer girmez yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Pau Lopez'in sağından ağlara gönderdi: 1-0

30. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Rakip kalede baskısını artıran Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Cicaldau, pasını daha uygun durumdaki arkadaşlarına aktarmak istedi. Altıpastaki Caleta-Car'ın ters vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Pau Lopez'i de yanıltarak ağlara gitti: 2-0

Galatasaray, 64. dakikada farkı 3'e çıkardı. Şık hareketlerle sol kanattan toğu getiren Kerem Aktürkoğlu, ceza sahası içinde Feghouli'ye verdiği 'al da at' pasını Faslı yıldız geri çevirmedi sekoru 3-0 yaptı. 

Marsilya, 68. dakikada Arkadiusz Milik'in golüyle farkı 2'ye indirdi. Fransız ekibinin kazandığı penaltıda meşin yuvarlağın başına geçen Milik'in şutunu Muslera kurtardı. Dönen toğu takip eden Milik, ağlara gönderdiği topla skoru: 3-1 yaptı. 

Galatasaray, 83. dakikada Marcao'nun müthiş pasında toğu ağlara gönderen Ryan Babel'in golüyle skoru 4-1 yaptı.

Marsilya, 85. dakikada Arkadiusz Milik'in golüyle skoru 4-2 yaptı. 

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca mücadele sarı-kırmızılı ekibin 4-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Diagne ve Taylan, 4 resmi maç sonra ilk 11'de

Galatasaray'ın Senegalli santrforu Mbaye Diagne ile milli orta saha oyuncusu Taylan Antalyalı, 4 resmi maç sonra bir karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

Son olarak Süper Lig'in 10. haftasındaki Beşiktaş derbisinde ilk 11'de sahaya çıkan Diagne ile Taylan, ligdeki Gaziantep FK, VavaCars Fatih Karagümrük ve Fenerbahçe müsabakalarının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova mücadelesinde yedek kulübesinde görev bekledi.

Diagne, bu sezon UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında ilk kez sahaya ilk 11'de çıktı.

Taraftardan yoğun ilgi

Galatasaray taraftarı, müsabakaya yoğun ilgi gösterdi.

Süper Lig'de 4 gün önce yapılan Fenerbahçe derbisinde Nef Stadı'nı tamamen dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, Marsilya karşılaşmasında da tribündeki yerini aldı.

Müsabakayı yaklaşık 40 bin taraftar, tribünden takip etti.

Taraftarlar, şehit öğretmenleri unutmadı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tribüne pankart astı.

Tribünde "24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun" yazılı pankarta yer veren taraftarlar, terör saldırılarında şehit olan öğretmenler Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz için "Mekanınız cennet olsun" yazılı pankart açtı.

Beinsports