Hollanda’daki Sivaslılar Kupa Sevincini Kutladılar

Korona salgını sonrası Hollanda Sivaslılar Platformu’nun öncülüğünde, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Sivasspor için Hollanda’daki yiğidolar kupa kutlama programı düzenledi...


  • Kayıt: 25.06.2022 10:18:33 Güncelleme: 25.06.2022 11:15:34

Hollanda’daki Sivaslılar Kupa Sevincini Kutladılar

Korona salgını sonrası Hollanda Sivaslılar Platformu’nun öncülüğünde, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Sivasspor için Hollanda’daki yiğidolar kupa kutlama programı düzenledi. Bir araya gelen davetliler meşhur Sivas köftesinden yiyip, yeni sezonda Sivasspor’a başarılar dilediler.

Demir Grup Sivasspor’un 60. Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmesi, Türkiye genelindeki Sivaslıları sevindirdiği gibi Hollanda’da yaşayan Sivaslı gurbetçileri de sevince boğdu. Takımlarının galibiyetlerini kutlayan Hollanda’daki Sivaslılar, Yiğidoların şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşarken, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan Sivasspor’a başarılar dilediler.

Sivasspor’a her zaman destek olduklarını belirterek sözlerine başlayan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil; ‘’Sivasspor’umuza gönül veren herkesi tebrik ediyorum. Sivasspor biz gurbetçiler için bir marka olduğunu oynadığı oyunlarla gösterdi. Sivassporun sevinciyle seviniyoruz, üzüntüsüyle üzülüyoruz. Hollanda Sivaslılar Platformu olarak, 2009 yılından bu yana hem Sivasımızı, hemde sivassporumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. Hollanda’ya geldiklerinde güllerle karşılıyoruz, hep yanlarında oluyoruz. Türkiye Kupası Sivas’ımıza gelecek dedik, geldi. Kupa, Sivas’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu gururu bize yaşatan futbolcularımıza ve yönetim kadrosuna teşekkür ediyorum. Biz taraftarlara gurur verici bir sevinç yaşattılar.” dedi.

Hollanda’daki Sivasspor sevdalılarının buluşmasına vesile olan ve katkı sağlayan Hollanda Sivassporlular Platformu Başkanı Harun Yıldız ise, ‘’Sivasspor tarihinde birçok güzellikler yaşattı ama bu seneki Türkiye Kupası yolculuğu bizlere ayrı bir heyecan verdi. İnşallah bu heyecanı Avrupa maçlarında da yaşamak istiyoruz. Bu mücadelsinde de başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Sivasspor, kupayı aldığında halkımızla bütünleşerek aramızdaki dayanışmayı daha da geliştirmek için bir araya getirdik ve misafirlerimize Sivas köftesini ikram ediyoruz. Hep birlikte elele verip, önce Trabzonspor'u yeneceğiz,ardında da süper kupayı alacağız ve seneyede UEFA'da başarılı olacağız inşallah. Tüm hemşerilerimizi takımımıza destek olmaya çağırıyorum ” dedi.

Aslen Kırşehirli olan Adem Öcal’da yaptığı değerlendirmesinde; ‘’ Bugün burada sivasspor'un şampiyonluğunu, başarısını kutlamak için bir araya geldik. Sivas'lı arkadaşların yapmış olduğu kutlama ile birliğin, dayanışmanın en güzel örneğini verdiler. Sivasspor’da bu kısıtlı imkanlarına rağmen bir destan yazdı. Başta antrenör ve oyuncular, Sivas halkının birliği ile bu başarıya ulaştılar. Başarı tabiki kolay gelmiyor. Nasıl ki, 4 Eylül'de Türkiye Cumhuriyetinin temelleri Sivas'ta atıldıysa, güzel mutlu bir sonuca ulaştıysa, Sivassporda tıpkı onun gibi bir program dahilinde adım adım giderek başarıyı yakaladı. Teşekkür ediyorum, Avrupa ligi'nde de Sivasspor'a başarılar diliyorum.’’dedi.

Programa davetli olarak katılan Mustafa Kibar ise şunları söyledi; ‘’Aslen Konyalıyım. Gerçi burada, Konyalı, Ankaralı, Yozgat ve Sivas’lı fark etmiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin her vatandaşı gibi biz de burada birlikte yaşayan kardeşleriz. Onun için buradan Sivassporun, uzun yıllar sonra Türkiye kupası'nı almasının şerefine bir araya geldik, toplandık. Nasılki, acımız olduğu gibi, sevincimiz de ortdolayı çok teşekkür ediyorum. Emeklerine sağlık. Bir sonraki sezonda Sivasspor’a başarılar diliyorum.’’dedi.