İngiltere’de Müslüman Kız Kardeşler Avrupa Karate Şampiyonu Oldu

İngiltere’de Reyhan, Nuran ve Firdevs Bilaloğlu adlı üç kardeş, Avrupa Karate Şampiyonası'na damga vurdu. Reyhan ve Firdevs Bilaloğlu, Avrupa Şampiyonu olurken, Nuran Bilaloğlu da dereceye girdi...


  • Kayıt: 01.12.2022 13:54:12 Güncelleme: 01.12.2022 13:54:12

İngiltere’de Müslüman Kız Kardeşler Avrupa Karate Şampiyonu Oldu

İngiltere’de Reyhan, Nuran ve Firdevs Bilaloğlu adlı üç kardeş, Karete şampiyonasında büyük başarı elde etti. Reyhan ve Firdevs Bilaloğlu, Avrupa Şampiyonu olurken, Nuran Bilaloğlu da dereceye girdi.

İngiltere’de üç Müslüman kız kardeş, 2022 WUKF Avrupa Karate Şampiyonası’nda büyük başarı elde etti. İngiltere Milli Takımı’nı temsil eden üç kardeşten en büyükleri olan 15 yaşındaki Reyhan Bilaloğlu, Avrupa Şampiyonu oldu. Dört ayrı dalda yarışan genç Reyhan, üçü altın, biri gümüş, 4 madalya kazandı.

FİRDEVS VE NURAN BİLALOĞLU’NDAN DA BÜYÜK BAŞARI

Kardeşlerden en küçüğü 10 yaşındaki Firdevs Bilaloğlu da büyük başarı elde etti ve iki dalda Avrupa Şampiyonu oldu. 14 yaşındaki Nuran Bilaloglu da dereceye girerken, iki ayrı dalda iki bronz madalyanın sahibi oldu.

“BAŞKA MÜSLÜMAN KIZLARA DA ÖRNEK OLUYORLAR”

Konuyla ilgili Camia Haber’e açıklamalarda bulunan baba Ubeyde Bilaloğlu, iki kızın tesettürlü olarak bu sporu yaptığını ve bu şekilde İslami bir figür olarak başka Müslüman kızlara da örnek olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Bu büyük başarılarından dolayı üç kızından da gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

İNGİLTERE MİLLİ TAKIMI’NIN EN BÜYÜK BAŞARISI

Üç kız kardeşin kazandığı madalyalarla birlikte İngiltere Milli Takımı, 24 altın, 13 gümüş ve 15 bronz madalya ile madalya sıralamasında ikinciliği elde etti. Bu, İngiltere Milli Takımı’nın şampiyonlardaki en büyük başarısı olarak da tarihe geçti.(bb)