Apple, Hollanda futbol ligi’nin haklarını almayı düşünüyor

Apple daha çok iPhone ve iPad gibi ürünleriyle gündeme geliyor olsa da son dönemde farklı alanlarda da etkinliğini arttırıyor...


  • Kayıt: 02.12.2022 13:45:30 Güncelleme: 02.12.2022 13:45:30

Apple, Hollanda futbol ligi Eredivisie’nin haklarını almayı düşünüyor

Apple TV+ adlı dijital platformuyla eğlence alanına önemli bir yatırım yapan Amerikalı teknoloji devi, bugün film ve dizileriyle Hollywood’un önemli bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak şirketin eğlence dünyasındaki varlığı bununla sınırlı kalmıyor. Dijital platformunu büyütmek için farklı alanlara da yatırım yapan şirket, spor yayıncılığına da girmeye başladı.

Amerikan Beyzbol Ligi (MLB)’in yayıncısı olan Apple, önümüzdeki yıldan itibaren Amerikan futbol ligi MLS’in maçlarını da yayınlamaya başlayacak. Ancak şirket futboldaki tek yatırımı MLS ligi olmayabilir. Çünkü gelen son haberler Amerikalı teknoloji devinin Hollanda futbol liginin de yayın haklarını almakla ilgilendiğini gösteriyor.

Apple henüz Hollanda futbol ligi Eredivisie’nin yayın haklarını almak için resmi bir teklif yapmış değil. Ancak şirketin böyle bir teklif yapmadığı ciddi şekilde düşündüğü söyleniyor. Ancak Amerikalı teknoloji devi bu haklar için ciddi bir rekabetle karşılaşabilir. Zira Netflix ve Amazon’un da Eredivisie’nin yayın hakları için teklif vermeyi düşündüğü konuşuluyor. Görünen o ki dijital platformları olan şirketlerin bir sonraki mücadele cephesi futbol ligleri olacak. Kim bilir belki birkaç yıl için Türkiye Süper Ligi de benzer bir rekabetin konusu olabilir.

Abcgazatesi