Arkadaşlarınızla Oynayabileceğiniz 10 Multiplayer Oyun Tavsiyesi

Bilgisayar üzerinden ya da bir oyun konsolu üzerinden oyun oynamak pek çok kişi için tek başına yapılacak en eğlenceli aktivitedir. Oyun dünyasındaki gelişmeler bu eğlencenin dozunu da arttıyor...


  • Kayıt: 09.02.2022 19:22:56 Güncelleme: 14.02.2022 13:11:28

Bilgisayar üzerinden ya da bir oyun konsolu üzerinden oyun oynamak pek çok kişi için tek başına yapılacak en eğlenceli aktivitedir. Oyun dünyasındaki gelişmeler bu eğlencenin dozunu da arttıyor. Ancak her oyunu tek başınıza oynamak zorunda değilsiniz. Hikayesi ve oynanışı ile büyüleyen multiplayer oyunlar, aynı ekran üzerinden arkadaşlarınızla oynayarak çok daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Usta bir oyuncusuysanız ya da gelişmeleri takip eden bir oyunseverseniz mutlaka favori multiplayer oyunlarınız vardır. Ancak oyun dünyasına yeni yeni ısınıyorsanız Webtekno editörleri tarafından hazırlanmış olan en iyi 10 multiplayer oyun listesi bir kılavuz görevi görecektir. Farklı hikaye ve oynanış sistemlerine sahip olan bu oyunlardan birini mutlaka çok seveceksiniz.

Arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz multiplayer oyunlar:

Don’t Starve Together

Overcooked

Resident Evil oyunları

A Way Out

Pummel Party

Rocket League

Portal 2

Castle Crashers

Cuphead

LEGO oyunları

Don’t Starve Together

Artık tüm oyuncuların ve oyunseverlerin aşina olduğu hayatta kalma türünde olan Don’t Starve oyununu oynadıysanız mutlaka keşke iki kişilik de oynansa diye düşünmüşsünüzdür. Geliştiriciler düşündü ve Don’t Starve Together’ı piyasaya sundular. Artık bu garip dünyada iki kişisiniz ve karşınıza çıkan tüm maceralarda bir ekip olarak çalışmak zorundasınız.

Overcooked

Hem oyun oynamayı hem de yemek yapmayı seviyorsanız Overcooked oyunu tam size göre. Oyunda arkadaşlarınızla beraber birer şef yönlendiriyorsunuz. Müşterilerin bitmek bilmeyen isteklerini karşılamak için ekip halinde çalışmalı ve ortalığı yangın yerine döndürmeden tüm görevleri başarıyla tamamlamalısınız.

Resident Evil oyunları

Tüm oyunseverlerin ilk oynadığı oyunlardan biri olan Resident Evil serisini pek çok kişi tek başına oynamış olsa da aslında tüm seri multiplayer modunda keyifle oynanabiliyor çünkü tasarım bile bu şekilde geliştirildi. Eğer arkadaşlarınızla biraz zombi avlayalım diyorsanız Resident Evil oyunları tam size göre demektir.

A Way Out

Eğer en yakın arkadaşınızla birlikte sinematik bir evrende güçlü bir hikayenin içinde olmak istiyorsanız A Way Out mutlaka oynamanız gereken multiplayer oyunlardan bir tanesi. Oyunda iki karakteri iki kişi yönetiyor. Birlikte aynı hikayeyi takip ediyor ve oyunun heyecanlı temposunda bu evreni keşfetmeye çalışıyorsunuz.

Pummel Party

Klasik masa oyunlarını seviyorsanız bu tür oyunların yeni dünya uyarlaması olan Mario Party benzeri Pummel Party oyununu da çok seveceksiniz. Kalabalık bir arkadaş grubunuz varsa Pummel Party’nin sunduğu benzersiz pek çok farklı oyun modu ile eğlenmeye başlayın. Hedef ise oldukça basit; hırslı olun ve arkadaşlarınızdan çok daha fazla anahtar toplayın.

Rocket League

Hem futbol hem de yarış oyunu seven arkadaş grupları için Rocket League harika bir oyun. Rocket League için türünün en başarılı örneği demek mümkün hatta multiplayer modu dışında tek başınıza da aynı keyifle oynayabilirsiniz. Oyun basit maçlarla başlıyor ama başarılar kazanıp oyunda ilerledikçe karşınıza çıkan mücadeleler sizi ter içinde bırakacak.

Portal 2

Eğer bulmaca türündeki oyunları seviyorsanız Portal 2 ile çoktan tanışmışsınızdır demektir. Türünün en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilen Portal 2 oyununu pek çok oyuncu tek başına tamamladı ancak oyunun multiplayer modu çok daha heyecan verici olarak görülüyor. Çünkü multiplayer modunda oyuncuların karşısına yepyeni pek çok tasarım çıkıyor.

Castle Crashers

Castle Crashers oyununda hedef basit, prensesi kurtarmak. Ancak bu kadar bilinen bir hedef olmasına rağmen oynanış sistemi nedeniyle oyuncuları ekrana bağlamayı başarıyor. Castle Crashers oyununu aynı anda 4 kişi oynayabiliyor ve ekran bölünmüyor. Bölünmüş ekrana alışkınsanız biraz zorluk yaşayabilirsiniz ama tek ekran üzerinden çok oyunculu oynanıyor olması gerçek zaman hissi yaratıyor.

Cuphead

Platform oyunları arasında multiplayer olarak oynanan en başarılı oyunlardan biri olarak kabul edilen Cuphead, eski Disney çizgi filmlerini andıran eğlenceli görselleriyle dikkat çekiyor. Oyunda bir kişi Cuphead, diğer kişi Mungan karakterini yönetiyor. İki karakterin maceraları son derece keyifli ancak sabırla oynamazsanız ustalaşmanız epey sürecektir.

LEGO oyunları

LEGO dünyası artık çocukken oynadığımız küçük parçalardan çok daha fazlasını temsil ediyor. Bu durumu filmlerden ve oyunlardan da anlıyoruz. LEGO oyunları tek başına oynandığı gibi multiplayer modunda da aynı keyifle oynanabiliyor. Eğer daha önce hiç LEGO oyunu oynamadıysanız LEGO Worlds ile başlayabilirsiniz. Eğer bu dünyayı severseniz karşınıza sonsuz gibi görünen bir oyun ve sinema dünyası çıkacak.