Amerika’nın 51’inci Birleşik Devleti Olduğumuzu Düşündüm?


  • Kayıt: 09.01.2021 11:21:08 Güncelleme: 09.01.2021 11:21:08

Amerika’nın 51’inci Birleşik Devleti Olduğumuzu Düşündüm?

Nejat SUCU

Amerika yapılmış olan seçim sonuçlarını bir türlü içine sindiremeyen ve seçim kaybını kabül edemeyen ABD Devlet Başkanı Donald Trump‘un kör, cahil ve beyinleri yıkanmış taraftarları Amerikan Devlet yönetiminin kalbi olan Kongreyi 6 Ocakta 2021 tarihinde bastılar.

Tabiki dünya düzenini daha da rahatsız edecek bu çeşit anarşi ve terör mutlaka bizler için olumsuz bir gelişmedir. Burada benim dikkat çekeceğim bir başka konu ise;

Türk Televizyonları A ‘dan Z ‘ye Kadar Amerikancı

Türk haber Televizyon kanalları bakıyorum sanki, Türkiye Amerika’nın 51’inci Birleşik devletlerinden biri. Sağdan, soldan, ortadan, alttan ve üstünden bütün kanallar Amerika’da Kongre baskını naklen verdiler ve tartışmaları hala devam ediyor.

Bu kadar Amerika’yı iyi tanıyan uzman, politikacı, televizyoncu ve danışmanın olduğunu bilmiyordum. Amerika devleti yurtdışında binlerce soyadaşını güzel yetiştirmiş.

Ya Hollanda Televizyonları?

ABD Hollanda yönetimi için iktisadi, ticari, siyasi ve askeri önemi olan bir ülke olmasına rağmen, sadece haberlerde saat arası ve başında haberlerin bir bölümü olarak verildi.

Amerika’yı hiç sevmeyen en sağından en soluna kadar, hemen hepsinin Amerika’yı sevmez gibi görünüp çok sevdiklerini düşünüyorum. Amerika, gerçekten son yüzyılda kendine fikirsel olarak sadık milyonları göbekten bağlamış bile.

Belliki geçen yüzyılda bütün dünya ve rejim muhaliflerinin sığındıkları bir liman ve hizmet verdikleri efendilerinin kendilerine verdikleri yaşam ve çalışma hakkı.

Amerikan düşmanlığından çok adaletli ve insancıl bir yaşam

Dünya düzeni, zor olduğu kadar bir o kadar da anlaşılır ve kolay.

Neden mi ?

Dünyada hepimiz, silahsızlanmaya, savaşa karşı olsak ve ABD'nin ürettiği silahları satın almasak, silah fabrikaları bir kaç yıl içinde iflas edereler.

O zaman silaha giden milyarca dolarlar, gıda, sağlık ve eğitime harcansa, o zaman dünyamız günlük ve gülistanlık olmaz mı ?

Cahit Sıtkı Tarancı Memleket İsterim şiirínde nede güzel anlatmış,

Memleket isterim

Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;

Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.


Memleket isterim

Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;

Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.


Memleket isterim

Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;

Kış günü herkesin evi barkı olsun.


Memleket isterim

Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;

Olursa bir şikayet ölümden olsun


Sevgi ve saygılarımla,

Nejat SUCU