GÜCÜN VARSA ALDIR ÖNLEMİNİ VE SAT AŞINI !


  • Kayıt: 25.03.2021 09:50:27 Güncelleme: 25.03.2021 09:50:27

GÜCÜN VARSA ALDIR ÖNLEMİNİ VE SAT AŞINI !

Ali Develioğlu

Korona aşısı korumanın yanısıra, başkalarına bulaştırmayı da ayni zamanda önlüyor mu? Sağlık Bakanı De Jonge bu akşam yanıtladı: "Yeterince bilmiyoruz. Aşılandıktan sonra da tabii ki virüsün yayılmasında rol oynayabilirsin".

Yani AB Komisyonunun hazırladığı aşı pasaportuyla Yunanistan veya İspanya`nın plajlarında güneşlenirken de virüsü yaymaya devam edeceğiz, De Jonge`ye göre! Ee, o zaman bu pasaportun ne kıymeti kaldı! Var kıymeti olmaz olur mu: AB turizm şirketlerinin gözü doysun, rakipler çatlasın patlasın. Ve sadece aşı pasaportu olanın virüs bulaştırmaya hakkı vardır!!

Tokyo olimpiyatları, Rotterdam AHOY`da Eurovizyon şarkı yarışması , büyük dans festivali Ziggo Dome ? Bunlar serbest, ama önlem alınarak: mesafe, hiyjen, maske ve girişte zorunlu hızlı test yapılarak !

Peki, bir kafede veya salonda küçük bir konser düzenlesek, ayni önlemleri alarak?

"Yok, o olmaz, küçüksünüz de ondan. önlemeleri kimin gücü yetiyorsa o belirler, büyük balık küçük balığı yer."

Sayın De Jonge, İngiltere günde 1 milyon aşı yaparken, siz 100 bine ulaşamadınız! Londra`yı kıskanmıyor musunuz? De jonge: " Aaah bu AstraZeneca ahh, sözünde durmuyor, göndermiyor aşı." Ee, niye hala sipariş veriyorsunuz o zaman? Dünyada başka aşı yok! Hem o bizim aşımız!

Sayın de Jonge, tramboz ve insan ölümlerine yol açan astraZeneca ne olacak, siz `bi şey olmaz` diyerek yeniden başlattınız ama, Norveç, İsveç, Danimarka başlatmamakta ısrar ediyor! Hatta Norveç ve Alman bilimcileri AstraZeneca ile tromboz vakaları arasında KESİN bağ bulmuşlar, ölen sayısı az da olsa? Hollandalı bilimciler ise `bi şey bulamadık kesin` diyor hala! Sizin sayenizde mi?

De Jonge: " Benim etkim yok. Öyle kesin bir bağ olmadığını EMA da belirtti zaten, Norveçliler ve Almanlar bu işten anlamaz. AstraZeneca aşısı olmayan gözüme gözükmesin, mecburi değil ama bir daha aylar boyu aşı sırası gelmez onlara. Biz gayet demokratiğiz, baskı yok!"

Evet, aşı, test ve önlem piyasası böyle, bu alıntılar tam ağızdan çıktığı gibi olmasa da.

Hollanda ve çoğu AB hükümeti sınıfta kaldı. Sürekli birbirleriyle çelişiyorlar. Vatandaş hangi açıklamaya güveneceğini bilemez duruma geliyor yavaş yavaş.

ACABA KİMİN ÇIKARINI DOĞRU BULALIM KORONAYI ÖNLEMEK İÇİN?