BILL GATES VE BIONTHECH HIZLI AŞI íSTEMíYOR !


  • Kayıt: 05.05.2021 10:42:47 Güncelleme: 05.05.2021 10:42:47

BILL GATES VE BIONTHECH HIZLI AŞI íSTEMíYOR !

Ali Develioglu

Bill Gates uluslararası ilaç firmalarının çıkarını savunarak, aşıların dünyaya hızla yayılmasına karşı çıktı!

Paylaşmacı, yardımsever insan ne ister? Varını yoğunu ihtiyacı olanlarla paylaşmak ister. Hep benim hep benim olsun şeklinde düşünen insan bencil insandır.

Mesela korona salgınına karşı aşıyı siz yapsaydınız, bunun tüm dünyaya, yoksul ülkelere de bir an önce ulaşmasını, tüm dünyanın hatta bu yıl sonuna kadar aşılanmasını istemez miydiniz? Çok kazanmam önemli değil, yeterki halkların acısı bir an önce dursun, demez miydiniz? Yoksa bu iş daha on yıl sürsün mü isterdiniz!

Amerikali 130 milyar dolar sahibi süper zengin Bill Gates ise geçen gün, Sky News telelevizyonunda aşıların patentinin yoksul ülkeler tarafından serbestçe kullanılmasına karşı çıktı.

Yeni buluşlar kimin adına patentli ise o kişi tarafından üretilip satılabilir. Korona aşısı da öyle. Bulan firma diyor ki; " Sadece biz üretip satabiliriz, başkasına izin vermeyiz!" Ama Hindistan, Güney Afrika, Nijerya, Brezilya, Sudan gibi yoksul ülkeler diyor ki: patent hakkını serbest bırakın, bizler de üretirsek, şu andaki aşı sıkıntısı hallolur, korona salgını çabuk ortadan kalkar, insanlar ölmez.

Hayır diyor Bill Gates: İllaki ben kazanacağım. Gates, BionTech aşısı başta olmak üzere bir çok aşının baş yatırımcıları arasında. Bill Gates`in çıkarı salgının uzun sürmesinde, çünkü servetinin 40 milyarını salgın sonrası 1 yıl içerisinde elde etti: korona zengini bir Joe Biden destekçisi!

Ya Biontech`in kurucusu milyarder Uğur Şahin`e ne demeli!! O da son açıklamasında patentin serbest olmasına şiddetle karşı çıktı, yani yüzbinlerin ölmesi, işin uzaması onun için de önemli değil, patentin kendi elinde olması, çok kazanması önemli. Bir yandan da iyi niyetli artistik pozlar verirken. Insaf!

Dünya Ticaret Örgütü'nün (DTÖ) daha zengin üyeleri, 80'den fazla gelişmekte olan ülkenin fakir ülkeler için Covid-19 aşılarının üretimini artırmak amacıyla patent haklarından feragat etmesini engelledi. Rusya, Çin ve onlarca yoksul ülke ise aşı patentlerinin serbest kalması için uğraşıyor.

Patentler serbest kalmazsa salgının dünya çapında daha 10 yıl sürebileceği bildiriliyor.

Bill Gates ve Uğur Şahin`in mi, yoksa yoksul ülkelerin teklifinin mi yanındasınız?