Yine Vurdular Abalı’nın Sırtına !..


  • Kayıt: 11.05.2021 11:27:46 Güncelleme: 11.05.2021 11:27:46

Yine Vurdular Abalı’nın Sırtına !..

Nejat Sucu

Abalının anlamı; Aba giymiş, dar gelirli, yumuşak huylu ve sessiz kimse.

Yavaştan yavaşça geçip gidiyor Korona mikrobu. Benim beklediğimden de uzun sürdü sevimsiz misafir Korona salgını. Bu mikrop hayırlı gelmedi insanlığa ve gelecek günlerde artçı korona depreminin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Çok üzüldüğümüz ise; çok zaman erken dostlarımızı, akrabalarımızı ve hemşerilerimizi kaybettik.

Borç ekonomisi

Para ve üretim hakimiyetine sahip olan, sosyal buhranı ve zengin ülkelerin ekonomik yıkıntısını sınırlı tutabilmek için milyarca ve milyonlarca Dolar ve Avro pompaladılar zengin ve Amerika ve dünya ekonomisine.

Borçlanılan bir ekonomik sistem gelecekte bizlerin önüne konacak reçeteler biraz tuzla ve acı olacak. Son günlerde artan gıda ve petrol fiyatları gelecekte Korona’nın yükünü fakir ve dar gelirlilerin sırtına yükleyecekleri şimdiden belirginleşti.

Politik tercihler ve gelecek yıllar

Gelecek yıllar yeniden yerküremizin yer altı ve yer üstü kaynaklarını paylaşım savaşları karşımıza bazen etnik, bazen de mezhep, bölge ve ülke savaşları olarak bizle birlikte olacak.

İnsan değerinin daha da azaldığı bir gelecek

Para, ekonomi, sanayi, ticaret ve belirli ülkelerin ve para babalarının yaşam kalitesinin ve gelecek kazançlarının ulus devletleri ile eşdeğerde tutulduğu bir gelecek beklemekte bizleri.

Milyonlarca çocuk aç ve yokluk içinde

Dünya para düzeni geçen yıllarda var olan sorunlara; yoksulluk, açlık, hastalık ve erken ölümlere kalıcı bir çözüm getirmedi ve getiremedi. Belli ki gelecek günlerde kalıcı bir çözümü de beklemek hayalcilik olur.

Lüks yaşama alışmış bir işçi sınıfı

Bir yüzyıl öncesine göre lüks yaşam diyebileceğimiz, bir ekmeğin bir bölünmüş parçasından pay alabilen üreten ve tüketen bir yarı burjuva yaşayan ama kendinin hangi sınıfa ait olduğunu bilmeyen bir sınıf oluştu. Bu kesim yılda 2 sefer Antalya’da, 5 yıldızlı bir otelde tatil yapabilen, 40 bin avro arabaya binen ve 300 bin avroluk bir konuta sahip olandan işçi sınıfı tabii ki olmaz .

Avrupa örneği

Yaşam standartlarının korunduğu sürece, haftada bir dışarıda lokantada yemek yiyebildiği sürece, iş istihdam devam ettiği aman bizim bu küçük burjuvazi küçük sistemin yanlısı Abalı’nın sırtına vurmak o kadar da zor olmayacak.

Bu arada zengin daha zengin ve fakir de daha fakir olanla kardeşçe bir arada yaşamamızda mümkün. Tabii ki en alta kalanın canı çıkmak şartıyla.

Nice nice mutlu ve kutlu bayramalar.

Nejat Sucu