İnsan İlişkilerinin olmazsa olmazları, İyi Niyet, Samimiyet ve Güven !..


  • Kayıt: 23.09.2021 12:57:12 Güncelleme: 23.09.2021 12:57:34

İnsan İlişkilerinin olmazsa olmazları, İyi Niyet, Samimiyet ve Güven !..

Nejat SUCU

İyi niyet ve Samimiyet, her ne kadar bireysel gelişim, oluşan, büyüyen en olgunlaşan bir kişiliğin davranış biçiminin dışarıya yansıyan, insan ve toplum ilişkilerinde ne kadar saklanmaya çalışılırsa çalışılsın, çıplak gözle görünen, hissedilen, duyulan ve yaşanan davranış yumağının temel kavramıdır, İlişkilerin başlamasında güven olmadan da olmaz.

Gençlik yıllarımızda daha çok tolerans

Evet gençlikte, biz kendimizin bireysel ve toplumun parçası olarak gelişim ve büyüme sürecinde samimi olan ve olmayanla birlikte hareket etmeye devam ediyoruz ve zaman geliyor.

Evet zaman geliyor ve yeni zamanla birlikte var olan gelişmeler ve yaşadığımız ülkedeki samimi olmayan ilişkilerde gözle görülür bir artış gözlenmesi, toplumsal samimi değerlerin her geçen gün Erozyona uğraması,

Evet öyle bir zaman da yaşıyoruz ki artık, samimi komşumuzun, arkadaşımızın, fikirdaşımızın, hemhşeri ve yaşadığımız ülke insanının, sadece maddiyata dayalı çıkar ilişkileri içinde olduğunu görebiliyoruz.

Evet, ne yazık ki insan ilişkilerinde alıştığımız samimiyet artık büyük bir hızla enflasyona ve düalüsyona uğruyor. Samimiyetin zaman ve toplum değerleri her geçen gün kan kaybediyor.

Fakir boyacı değerlendirmesi.

Zamanın da boyacı Demir ağa isimli bir zat, yoksulluğun pençesinde iken hayata veda eder. 

Çok dürüst bir Balkan Arnavut göçmeni olan boyacı Demir ağa, yapmadığı işten ücret istemez ve yaptığı boya işinden evine izinsiz boya götürmezdi.

Gelelim günümüze:

Toplumsal sorunların esas temeli samimiyetsizliğe dayanıyor. 

Evet ne yazık ki toplumsal ilişkilerde, toplu çalışmalarda samimiyeti Mumla aranır oldu. Bize gerekli olan, sağlam temellere dayalı aile birliği, güvenilir ortaklıklar, içten yapmacıksız dost ve komşular. 

Aynı gemide yelken açanlar için en önemli unsur olan samimiyet, dürüstlük misyon ve vizyon sahibi olanlarla aynı yolda ilerlemek gerek. 

Neden ve nasıl oldu da bu derece samimiyetsiz olduk?

Neden bu günlere ve samimiyetimizin sınandığı bir zamandan geçiyoruz?

Belki de pandemi süreci bizi, dünyevi ilişkilerimizde ki samimiyetimizle sınamak istedi. Kim bilir?

Baba ve oğlun uzaklaştığı, “Baba  ‘gibi yüce bir büyüğümüzün, saygı ve sevgimize ihtiyaç duyduğu dönemde bile 5 paralık çıkarlar uğruna sırt çevirdiğimiz babalarımızın, helalliğini almak bile umurumuzda değil. Ne acı değil mi? 

Eli öpülesi bir Baba anlatıyor;

Nejat bey 2 yıldır Sosyal Zaken’dan geçim yardımı alamıyorum. Brummen belediyesi mal varlığımı araştırıyormuş ?.

Nasıl oldu, kim şikâyet etti ?

Oğlum, oğlum ah be oğlum,

Uzun bir an sessizlik çöktü. Nevşehir’li Mehmet amcanın saklamaya çalışsa da gözlerinden 3 damla yaş döküldü. "Ah be oğlum, ben bunu hak etmemiştim".

Sorular ve cevaplar mutlaka benden çok sizde. Samimi dostluklarımızın devamı az ve kıymetli olması dileğimle,  hoş ve samimi kalın,