Vur Abalının Sırtına !..


  • Kayıt: 16.10.2021 09:59:08 Güncelleme: 16.10.2021 09:59:08

Vur Abalının Sırtına !..

Nejat SUCU

Yeni Enerji fiyatları ile birlikte her gün yoksul sayısı da artmakta !.

Bu sabah iyi ve olumlu haberlerle başlamak isterdim, ama ne mümkün.

Düşünüyorum da madem onca olumsuzluklar tepemizde geziyor, evvela elde olanla yaşam kalitemizi az da korumayı öğrenmemiz gerek.

O halde vatandaş yeniden harcamalarını gözden geçirmek zorunda. Fakir, fukaraya, komşuya ve akrabaya yapılan yardımlara daha bir özen göstermemiz gerekir.

Evrensel anlamla Elektrik ve Gaz fiyatlarındaki artış 1 milyon Hollandalının yüksek enerjinin yeni tarifesiyle daha da fakirleşecekleri beklenmekte. Bu kışı soğukta mı geçirsinler? Diye sorarlar adama. Gelecekte Enerji fakirlerinin ( Energiearmoede ) beklenenin üstünde artacağı, yine artan Temel gıda ürünleri, konut ve kira giderleri, sağlık hizmetleri ve Devlet hizmetlerinin artışı ile birlikte Hollanda’da ve yaşadığımız yerküremizde milyonlarca Enerji fakirinin oluşmakta olduğu bir gerçek.

Daha önce Korona pandemisi krizi ve ekonomik buhranın yükünü kimin çekeceği sorusunu sormuş ve yine ekonomik zararın faturası fakir halka kesileceğini tahmin etmiştik.

Bunlar olurken Para, Dolar ve Avro sahipleri uluslararası, çok uluslu multi zenginler varlıklarına, varlık katarak, Fakirin ve yoksulun cebindeki birkaç kuruşa da göz dikip el koymaya başladılar bile. Kapitalizmin azgın kazanç ve sahip olma hırsı, paylaşımdan uzak Neo – Liberalizm var olan sorunlarımıza gerekli çözümü sunmaktan çok uzak.

Silahlanmaya devam

İnandığım gibi savaşlar olmazsa, her gün düğün bayram olsa ne gerek kalırdı, Amerika‘nın ve Rus'un pis ve paslı silahını almaya. O silah tüccarlarına yatırılan milyarlarca Dolar ve Avro Afrika, Asya, Orta Doğuda ’ki çocuklara aş, mama, okul, eğitim, iş ve istihdam olurdu.