Kirlenmiş Siyaset ve Gelecek Günlerimiz


  • Kayıt: 20.10.2021 23:46:30 Güncelleme: 20.10.2021 23:46:30

Kirlenmiş Siyaset ve Gelecek Günlerimiz

Nejat Sucu

Hollanda bugün sisli ve puslu bir hava ile uyandı. Her ne kadar sisli, bulutlu ve kapalı bir hava olsa da, hayat sabahın erken saatlerinde başladı bile. Bütün gece, 24 saat ülke ekonomisine hizmet veren 10 milyondan fazla Hollandalı harıl harıl çalışırken, sabah ekmeğini Marketten alan Hans ve Hasan için bizim Kamyon şoförü Ahmet, saat 06.00 da ekmek yükünü Mepa Market’e boşaltmış ve arabasından aldığı katran karası kahvesini yudumlayarak güne başlamanın keyfini çıkartmaya başlamış bile.

Son günlerde siyasetten uzak durmaya çalışıyorum.

Siyasette görev alanlar, seçilmiş olanlar son yıllarda daha çok ülke geleceğinden çok kendi gelecekleri ile meşguller. Sanırım onlara göre "Vatan- millet" bir öz değil, sadece sıradan bir söylemden ibaret gibi görünüyor.

Ancak bu noktada onlara hatırlatmamız gereken önemli bir şey var.

Evet politik görev alanlar, hiç zaman görevli ve hizmetli olduklarını unutmamalı ve kendi çıkarlarının vatandaşın çıkar ve menfaatlerinden sonra geldiğini bilmeleri ve ona göre davranmaları da gerek.

Vatandaş daha çok pay istiyor

Her ne kadar, yeri geldiğinde Politikacıları yerden yere vursak da bir gerçeği de atlamamak gerekiyor. Eğri oturalım doğru konuşalım. Bugün, Hollanda’yı yönetmek geçen yıllardan daha da zor. Evrensel sorunlar; hammadde kaynaklarındaki artış, gıda ve Enerji krizi gibi birçok sorun var, Aynı zaman da, evrensel fiyat dengesizlikleri yaşanan Hollanda'yı yönetenlerin işini daha da zorlaştırıyor.

Var olan oligarşi

Hollanda’da Oligarşi’den çok, Bürokratik bir yönetimin hakım olduğunu biliyoruz. Politika biraz sınıfta kalsa da, politikacılar bizim oğullarımız ve kızlarımız yine de.

9 aydır hükümet kurulamıyor. Pandemi krizi, zaten tüm dünya da ekonomiyi alt üst etti. Hayat her gün biraz daha ağırlaşıyor. Zamlar insanların canına okur vaziyette ilerliyor. Ve olan oluyor toplum yavaş yavaş ayrışmaya başlıyor. Politik kararların alınması ve çözüm bekleyen birden çok ülkesel ve evrensel sorunların varlığı aşikâr.

Geleceğe iyi hazırlanmak, yeniden yapılanma ( Herstelplan ) tamamlanıp ve planın Brüksel’e ve EU / EP sunulması da beklenmekte.

Dediğim gibi ülkeyi yönetmeyi unutan politikacıları, belirli bir dönemde seçmenler unutur ki, o ünlü politikacılar belirli bir süre sonra tarih kitaplarının tozlu sayfalarında yerlerini alırlar. .

Bizde geleceğe yönelik eğitim, çalışma ve hizmetlerimizi devam ettireceğiz. Bir gün, faaliyetsiz geçirilen bir gün demek, iki gün geri kalmak demektir Hollanda’da.

Saygı ve sevgilerimle