İmkansızı Başarmak, Ne Güzeldir Hollanda’da !..


  • Kayıt: 17.11.2021 00:13:47 Güncelleme: 17.11.2021 00:13:47

İmkansızı Başarmak, Ne Güzeldir Hollanda’da !..

Nejat SUCU

Biliyorum hem seviniyor hem de gıpta ile bakıyorsunuz. Bazen bana hemen hemen her gün haberin iyisini ve olumlu olanı yazıyor diye belli ki sinirleniyorsunuz.

Haber “ İyi haber, haber değildir “diye bir söz var Hollanda ‘da . Varsın bizinki haber olmasın. Ben yine de haberin güzelini seviyorum.

Çok önemli değil aslında kimin kızdığı ve sinirlendiği. Önemli olan geleceğe doğru yeniden umutlarla yelkenleri uçsuz bucaksız umutlara açabilmek. Nerden başladık ve nereye gelecektik?

Son günlerde Servis araçlarının üzerinde çokça gördüğümüz bir afiş Hollanda’da gelecek günlerde çalışacak yeni iş arkadaşlarını aramaktalar.

Hollanda Merkezi İstatistik Büro 'su (CBS )'in verilerine göre ; Eylül ayı sonunda 100 issize toplam 126 boş iş ilanı düşmekteydi. Bu haziran ayının sonunda toplam her 100 işsize 106 boş iş ilanı düşmekteydi.

Eylül ayı sonunda Hollanda ve Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşları tarafından doldurulamayan iş ilanı ve istihdam sayısı 371 bini geçmiş bulunmaktadır.

Toplam çalışan, serbest meslek sahibi ve ticaret yapan ekonomik faal grup sayısı 17 milyon 600 nüfusa sahip olan Hollanda’da 11 milyon gibi tarihin en büyük rekorunu gerçekleştirmiş bulunmaktadır.
Korona pandemisi ve devam eden buhranlı günlerde iş, ilan, istihdam, ticaret ve sanayi faaliyetlerinde rekor artış, bizim ve sizin gibi göçmenlerin, iş ve istihdamını olumlu yönde etkileyeceklerdir.

Uzmanlar neden yanıldılar 

Bilemiyorum ama, iş, istihdam ve Korona ile gelen ekonomik buhranla birlikte işsizliğin 750 – 750 bine kadar yükselmesini bekleyen uzmanlar yanıldılar.

İyi ki yanıldılar: 

Hollanda elbette ki bizlerin “ Kara Kaşına, kara gözüne hayran değil ” Hollandalı üretimine ve aldığı hizmete bakar ve bizlerde bu yeni gelişmelerden ılımlı istihdam ikliminde gerekli olan haklı ve helâl kazancımızı sağlayarak, gelecekte sağlam temellere kurulmuş bir yeni Türk toplumu oluşturacağız.

Bize ne kalır ?
Bu saatten sonra bize “Uzun yaşa Kralım demek kalır / Lang leve de koning “.

Hoş ve güzel kalın efendim.