SALGINA ÇÖZÜM ORTADA, KUYUYA TAŞ ATAN DELİ KİM?


  • Kayıt: 17.11.2021 15:39:31 Güncelleme: 17.11.2021 15:39:31

SALGINA ÇÖZÜM ORTADA, KUYUYA TAŞ ATAN DELİ KİM?

Ali Develioğlu

Hollanda`da meclis bugün, artan koronaya karşı geçici hükümetin 2G talebini çoğunlukla reddetti!

3G, 2G, 1G…. Milletin ağzında sakız son günlerde, dilimiz gelişiyor! Salgına karşı yapılması asıl gerekeni yapmayan hükümetler,` kırk akıllı ` halkı `G`lerle uğrastırıyor! Aşı olanlar, korona geçirmiş olanlar, negatif test sonucu sahipleri diye üçe ayırmışlar bizi! Toplu yerlere hangisi girebilecek?

Başbakan Rutte`nin VVD partisi ve D66, 2G olsun diyor! Sadece aşılılara ve korona geçirmiş olanlara izin verelim, koronapas taşısınlar, heryere girebilsinler, aşı olmamış olanlar negatif test yaptirmış olsa bile koronapas alamasın (QR kodu), hiçbiryere de giremesin. Mesela, mağazaya girip don gömlek bile alamasın! İşyerinde de gerekirse çalışamasın!

Almanya`da bazı eyaletler başladı bile bunun uygulamasına. ABD`de, Fransa`da da öyle. Avusturya`da da… İngiltere`de sağcı Johnson hükümetinin bu kararına karşı dun onbilerce sağlık görevlisi istifa edeceğini açıkladı! Nerede sağcı hükümet varsa, orada bastırıyorlar bu 2G ayrımcılıgını!

Positif sayısı bugün 20 bine çıktı.17 milyonluk bu ülkeyi, nüfusa göre Türkiye`yle karşılaştırsan, Türkiye`nin 3 misli korona var Hollanda`da demektir! Nedenleri ayrı bir konu.

Hastahanelerde yoğun bakımda şu an birkaç yüz insan var, bu 2500`ü geçmemeliymiş ve artış böyle giderse kışın 3500`ü bulurmuş. O yüzden bu 2G zırvası gerekliymiş. Rutte öyle diyor.

Eh o zaman yoğun bakım yatak ve hastahane sayısını arttırsana be adam! Çıkart 10 bine! 15 yıldır attığın 70 bin sağlık personelini de işe al! Para yatır , yatırım yap, sorun biter! Astrazeneca adlı o zararlı aşıya 10 milyar verecek parayı bal gibi bulabildin de yatak parasına gelince mi sorun oluyor! Avrupa Birliği sonunda o Astrazeneca`yı iptal edinceye kadar 6 ay oyaladınız milleti!

Aşı bence de çok önemli, ben de oldum. Olumlu etkisi var, ama ne kadar? Ne zamana kadar? Geçen hafta işveçli bilim adamları iç açıcı konuşmadılar RNA aşılarının olası yan etkileri konusunda! Ayrıca zaten yüzde 80`imiz aşı olduk. Nedir bu bilmemkaç G saplantısı sağcı çevrelerde? Ayrıcalık yaratmanın ne yararı var halk içinde? Otoriter sisteme mi alıştırılmak isteniyoruz?

ASIL BÜYÜK ÖNLEMİ ALMAYIP, yani sağlık, yatak, hastahane, personel sorununu çözmeyip, ne yapmaya çalışıyorlar? Almadıklarını gizleyebilmek için, alıyormuş gibi mi görünmek istiyorlar.

Neyseki parlamentoda çoğunluğun aklı henüz başında. Özellikle sol partiler sayesinde 2G denen saçmalığı meclis bugün reddetti.

Ama hastahane yatak, ilaç ve sağlık personeli sayısını 3 misline çıkaracak bir iktidar niye gelmiyor bu ülkeye yahu? Bunu isteyecek akıllı bir halk kalmadı mı Allahaşkına? Ki hala bu G`ler saçmalığıyla uğraşıyoruz!

Egemen çevreler, süper zenginler istedi diye…Delinin biri kuyuya taş atmış….. Uğraş dur…. Çözüm ortada apaçık dururken… Yazık…