ROTTERDAM`DA BU AKŞAMKİ ŞİDDET NEYİN HABERCİSİ?


  • Kayıt: 20.11.2021 00:20:29 Güncelleme: 20.11.2021 00:20:29

ROTTERDAM`DA BU AKŞAMKİ ŞİDDET NEYİN HABERCİSİ?

Ali Develioglu

Polisin göstericilerin üzerine nişan alarak ateş etmesi ( ilk haberlere göre, nu.nl) Hollanda`da bir ilk! Yaralı sayısı henüz belli değil!

Gerek 12 Eylül Türkiye`sinden gerekse bir cok ülkenin deneylerinden şunu çoğumuz iyi biliyoruz: 

Ne zaman bir kitle gösterisinde, polis göstericiye ateş eder, gösterici de polise, mala mülke şiddet kullanırsa, İKİ TARAFIN İÇİNDE DE KARANLIK GÜÇLER VARDIR! Kışkırtan!

Amaç ne? Göstericiler hükümetin 2G korona politikasını protesto ediyorlarmış! 2G politikası , toplu yerlere mağazalara aşısız insanların alınmamasını öngörüyor ve geçen gün meclis çoğunlugunca reddedildi. Ayrımcı bir politika, otoriterleşme belirtisi…. Salgına asıl çözümü de gizliyor! 

Ama göstericilerin arasına sızmış bir avuç şiddet ve tahribatçı ise 2G`yi protesto değil, 2G`ye yardım etmiş oldu saldırganlıklarıyla! Kim bu bir avuç yangın çıkartan saldırgan? Kınıyoruz! 

Hollanda`da 2 yıllık salgından beri, nasıl bir ekonomik siyasal dönüşüm oldu da , polisi nişan alarak göstericiye ateş edebilecek bir hale getirdi!! Ve göstericiyi şiddete itti! Bilemiyoruz. 

Çok üzücü bu akşam olanlar, duyduklarımız, videolardan gördüklerimiz! Hükümet bütün bu gelişmelerin neresinde duruyor, ne yapıyor?

Başka ülkelerde geçmişte yaşananlardan bildiğimiz birşey var ama: nerede böyle olaylar yaşanmışsa, daha sonra oralarda pek hoş şeyler yaşamadı toplumlar. Hep arkasından başka planlar çıktı!

Polis, kurşun, toplum polisi, göstericilerin içinden şiddete yönelen bir avuç azınlık, olağanüstü hal ilanı… Bu akşam bunlar yaşandı… İlk de değil 2 yıldır. 

Dileriz medya ve mecliste yarın sağ duyu ağır basar.