Yaşamda Yine Yeniden İyimser Olabilmek !..


  • Kayıt: 01.12.2021 22:22:32 Güncelleme: 01.12.2021 22:22:32

Yaşamda Yine Yeniden İyimser Olabilmek !..

Nejat SUCU

Yaşam boyunca her olayın öncesi ve sonrası iyimser olmaya çalışarak, yaşamda kazanılan ve elde edilen geçici ve küçük başarılar ve mutluluklarla iyimser olmayı bir yaşam biçimi ve kültürüne dönüştürmeyi denedim.

Küçük, hatta minicik sandığımız sahip olduklarımız bazen çok değerli de olabilmekte.

Peki Ne zaman? Onları sahip olmasını bilemediğimiz ve elimizden kaçırdığımız zamanlar tabii.

Korona Pandemi Buhranı. 

Korona Pandemisi’nin ardından, gelecek yıllarda ekmeğimizin bir dilimine sahip olmak isteyen azgın milletler arası sermaye ve onların ortakları var olan sağlık buhranına bir de iktisadi krizi ekledi.

Krizle birlikte, sahip olduğumuz sağlığımızı, işimizi, aşımızı, rahat düzenimizi kaybetme tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bunun yanında olumlu olan nedir dersek ?

Tedavi olmayacak kadar iyimserim !..

Evet her zorluk, her olumsuzluklara ve her türlü geçmiş, ve gelecek krizlere karşı yine ben “Tedavi olmayacak kadar iyimserin gelecekten “ . Bizim yaşadığımız yerküremiz neleri gördü ne savaşlar ne salgınlar ne yok edici doğal felaketleri gördü. Bu buhranın üstesinden gelecek gücümüz var. Yeter ki, geleceğe yeni taze umutlarımızı kaybetmeyelim.

Sonbaharla birlikle, ağaçlar yapraklarını dökerek bir garip çıplaklığa ve yalnızlığa bürünürler. Sanki hiç yeniden yaprak, çiçek açmayacak ve meyve vermeyecek gibi bir zavallımsı havaya bürünürler. Bazen bu halleri beni o anlık hüzünle etkiler ve üzer.

İnsanoğlunun da yalnızlığı, kış ayazında kalmış, yalnız üşüyen ağaca benzer. Ama bir bakarsın, baharla birlikte, yeniden tomurcuklanan ağaçlar, yeniden çiçek açarlar ve bir bakarsın bin bir çeşit meyve verirler.,

Olumsuz düşüncelere zamanım yok.

Yaşamın her anında insan kendine ve çevresine zaman ayırmalı ve çevresindekilerle birlikte mutlu olmasını bilmeli. Yaşamın olumsuz, gereksiz ve hasta ruhlarıyla vakit geçirmekten çok, geleceğe., geleciğin yeni umut ve heyecanlarına yelken açabilmektir yaşamın güzeli.

Çok yorulacağız ama

Bazen gün için de daha fazla yorulacağız, daha fazla Kapitalizmin dişlilerine “ Gres Yağı “ olacağız. Önemli olan bir ömür boyu ruhumuzun ruhsal bunalımdan uzak kalmayı deneyerek iyimser, güzel, kendimiz ve çevremiz için faydalı olabilmektir.

Biran oturup düşünelim. Bugün kendim, çevrem, komşum, şehrim ve insanlık için ne yaptım, olumlu katkı sağladım mı diye ?.

Olumlu şeyleri , düşünmek, hissetmek ve onu yaşantımızın bir parçası yapabildiğimiz sürece, üstesinden gelemeyeceğimiz pandemiler ve benzeri sorunlar yoktur sevgili dostlarım.

Saygı ve sevgi ile hoşçakalın.