Çok Renkli Bir Hollanda Toplumu Güzeldir


  • Kayıt: 09.01.2022 11:55:27 Güncelleme: 09.01.2022 11:55:27

Çok Renkli Bir Hollanda Toplumu Güzeldir

Nejat Mustafa

Geçmiş yıllara göre bazı çalışmalar, politik katılımlar daha da zor olabiliyor. Almelo ve Hollanda’da yaşayan Türk toplumu kabuk değiştirerek kendi kimlik, değerleri, inançları ve dinamikleri ile uyumunu gerçekleştirme ve geleceğini inşa etme cabasında. Giderken, gelirken ve bazen yolumuzun yönünü memleketten, memlekete çok çok hoş ve rahat edebileceğimiz Akdeniz, Ege ve Karatenizi sahillerin

Birden fazla renklilik zenginliktir

Politik, sosyal, kültürel, sanat, iş ve her sektörde birden fazla çeşitliliğin olması, üreten ve artı değere sahip olan toplumlar için zenginliktir. Kendi kendine yetebilen ve artı çok kültürlü, eğitim, dilli, bilgi ve beceriyle dopdolu bir toplumda verimlilik, zenginlik ve barış oluşur.

Alçak gönüllü ve seviyeli olmak

Politikası alçak gönüllü, seviyeli ve ulaşıla bilinir olduktan sonra yolun yarışını kat etmiş ve işimizin zor kısmını da başarmış sayabiliriz. Devlet yönetimi sahip olunan salt çoğunluğu ile tüm halkı, muhalifi, oy vereni ve vermeyeni de kucaklayabilmektir.

Olmayanı satamazsınız ?

Bazı atasözlerimiz ne güzel anlatıyor her şeyi. “ Olmayanı satamazsın, Dökme suyla değirmen dönmez. Dibekte su döğmek “gibi.

Politika , birikim, tecrübe ve hizmet aşkı isteyen bir toplum hizmetidir. Kendi kendini zenginleştirmekten önce, kendi kazancından ve ekmeğini paylaşabiliyorsan o zaman politikacı olma yollunda olduğumuzu söyleyebiliriz.

Azınlıkların hak ve helali benimkinden daha da fazla olmalı

Size oy vermemiş olabilir, sizle aynı düşüncede olmayabilir, sizin gibi de inanmayabilir ve bizim kalıplarımıza uygun bir yaşamı da olabilir. Bazen siyah, kızıl, sarışın ve beyazda olabilir. Fark etmez önemli olan o insanlık ve politik değerleri yakalayabilmektir.

Benim azınlığım, göçmenim, mültecim, Romen'im ve yabancım( Mijn minderheid, migrant,Roma/ Sinti ve veremdeling ) en az benim kadar, gerekirse benden daha fazla hak ve helale sahip olmadır. O zaman o kişi, o toplum ve o devlet adına bize emanet edilen yüce yönetim hak ve adaletle yoğrulur politikacı.

O zamanki, görevli olunan (mandaat gekregen) ve belirli bir süre hak ve adalet ile yürütülen hizmet balından ve tadından yenmez.

Gelin biraz düşünelim neden bu kadar kutuplaşarak birbirimizin yaşamlarını zehir zıkkım kıldık ?. 

Güzel günler dileğimle hoş ve güzel kalın.