Yeni Hollanda Hükümeti Fakirlikle Mücadele Etmek İstiyor !..


  • Kayıt: 12.01.2022 11:08:14 Güncelleme: 12.01.2022 11:08:14

Yeni Hollanda Hükümeti Fakirlikle Mücadele Etmek İstiyor !..

Nejat SUCU

10 Ocak 2022 tarihinde Hollanda’nın yeni koalisyon kabinesi ( Rutte IV ) yemin ederek göreve başladı. 17 Mart 2021 tarihinde yapılan Hollanda Temsilciler Meclisi Seçimleri sonra, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonraki zor, en uzun soluklu ve uzun bir zaman gerektiren yeni bir Mark Rutte IV Kabinesi.

Seçimden önce Çocuk bakım paraları skandalından ( Kinderopvangaffaire ) dolayı düşen ( Demissionair ) Rutte III koalisyonu 10 Ocak 2022 tarihine kadar görevine devam ettirdi.

Yeni kabinede olumlu gelişmeler?

 • Fakirlik ve fakirlikle mücadele Hollanda’da artık devlet politikası

Hollanda’nın son 30 yıllık politik tarihinden, belediyelerden başlayan borçlar ve fakirlik mücadele tedbirleri, gıda bonları, paketleri ve bankları. Politikacıların son yıllarda Hollanda hükümetinin almış olduğu yasal tedbir ve ekstra bütçe ayırması ile kabul edilir olmuştu.

Zengin Hollanda’da yaşayan halkın 600 bini yüzde %8’i fakirlik sınırı veya altında yaşamakta. Fakirlik içinde yaşayan bir çocuğun bile çok olduğu kabul edilen Hollanda politikası yeni Rutte IV koalisyon Kabinesi'nde Bayan Carola Schouten (CU ) Fakirlik, katılım ve Emekli sandıklarından sorumlu bakan oldu. Minister voor Armoedebeleid, participatie en pensioenen

• 3 Bakan ve Devlet bakanı göçmen kökenli

Hollanda tarihinde ilk olarak, 3 göçmen kökenli bakanın ve devlet sekterinin kabinede yer alması Hollanda’da göçmenlerin eşit vatandaş olmadaki katılımda önemli olumlu bir gelişmedir,

 •Kabine yüzde %50 ‘si bayanlardan oluşuyor 

Hollanda yönetim ve politik tarihinde ilk olarak, kurulan Rutte IV kabinesinde ve koalisyonlarda görevli Bakan ve Devlet sekreterliği görevine getirilen devlet adamlarının yüzde 50’si bayan ve yüzde 50'si erkeklerden oluşmaktadır.

Tartışılan bir konu ise; Rutte IV kabinesinin daha Liberal sol ve sosyal bir yapı kazandığı tartışılsa da ben var olan seçeneklerden en iyisinin olduğunu inananlardanım. Hollanda’ya hayırlı ve uğurlu olsun. Hoşçakalın.